KU darbuotojų nupinti Advento vainikai neš Kalėdų žinią vienišiems senjorams

KU darbuotojų nupinti Advento vainikai neš Kalėdų žinią vienišiems senjorams

Karantino sąlygos nors ir keičia, bet nesunaikina gražių tradicijų. Ir šiemet Klaipėdos universiteto bendruomenė rinksis į kūrybines dirbtuves pinti Advento vainikų. Ne visi drauge kaip būdavo įprasta, bet saugiai, pasiskirstę mažomis grupelėmis savo padaliniuose, vainikų pynimą ištęsę per dvi dienas.

„Advento vainikų pynimo tradicija jau keletą pastarųjų metų suburia mūsų bendruomenę į vieną draugišką būrį. Pindami drauge pasidžiaugiam besibaigiančių metų pasiekimais, aptariam naujus sumanymus ir savo darbo aplinką prieš Kalėdas papuošiam pačių sukurtais vainikais. O šie metai – jubiliejiniai mūsų Universitetui, švenčiam įkūrimo 30-metį, tad mus suvienys ir gerumo idėja. 30 nupintų vainikų keliaus į globos namus ir pas vienišus uostamiesčio senjorus. Nuoširdi dovana, tikimės, sušildys jų širdis ir aplinką“,- sako Klaipėdos universiteto Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vedėja Inga Petrauskienė.

Kūrybines dirbtuves tradiciškai rengia ir adventinių vainikų pynimo subtilybėmis dalijasi Klaipėdos universiteto Botanikos sodo kolektyvo narės. Jos šiemet pynėjams vadovaus nuotoliniu būdu. Beje, būtent KU Botanikos sodo kolektyvas kasmet pasirūpina natūraliais vainikų akcentais – pačių išaugintais ir džiovintais žolynais bei kitomis gamtos dovanomis.

Pynėjų rankomis sušildyti ir išgražinti Kalėdų laukimo simboliai neš šviesą ir džiaugsmą Telšių vyskupijos „Carito“ Klaipėdos regiono globos namų gyventojams bei į vienišų senjorų namus. Vainikai drauge su KU kapelionu dr. Andriumi Vaitkevičiumi į Globos namus iškeliaus jau šį penktadienį, kad jų gyventojai sekmadienį jau galėtų įžiebti pirmąją Advento žvakelę.

„Advento vainikas – iš senovės pas mus ateina kaip šeimos simbolis, palydintis ją į Kalėdas, į Išganytojo gimimo džiaugsmą. Žalia jo spalva katalikiškoje tradicijoje simbolizuoja Kristaus gimimo šviesą, apvali forma – dievišką tobulybę, keturios žvakės žymi žingsnius iki taip laukiamo Kalėdų stebuklo. Visi mes esame didelės žmonių šeimos dalelės. Dalindamiesi savo sukurtu gėriu mes dalijamės meile ir viltimi, taip praturtindami ir kitų gyvenimus“,- sakė dr. A. Vaitkevičius. KU kapeliono teigimu, meilė ir viltis ypač svarbios šiuo sunkiu metu, jos gelbsti ir palaiko žmones, kai aplink tiek daug nerimo ir nežinios.

Advento vainikų pynimo dirbtuvės KU padaliniuose vyks dvi dienas – lapkričio 25-ąją ir 26-ąją, nuo 11 val.  Visa KU 30-mečiui skirta 30 patirčių programa https://www.ku.lt/30/ .

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder