Kovo 11-oji Klaipėdoje suvienijo kaimynines tautas

Kovo 11-oji Klaipėdoje suvienijo kaimynines tautas

Sekmadienio vakarą Klaipėdos "Švyturio" arenoje Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga skambėjo Tautiška giesmė bei sveikinimai lietuvių, anglų, latvių, estų, ukrainiečių kalbomis.

Šventinio koncerto repertuaras įtiko įvairiems skoniams. Pirmieji ant scenos kopė trijų buvusių „Foje“ muzikantų suburta grupė "Tušti kambariai", juos keitė pripažinta latvių indie rock grupė "Carnival Youth". Vėliau visus pajudėti privertė populiarus estų elektroninės muzikos kūrėjas "Noëp", o galiausiai visą areną pašokdino energingasis Saulius Prūsaitis su grupe.

Be muzikantų, klaipėdiečiams pasirodė ir visame pasaulyje išgarsėjusi šokių trupė iš Ukrainos "Light Balance". Talentų šou dalyviai bei finalininkai nustebino choreografija tamsoje, papildyta LED šviesų šou.

Per pertraukėles tarp pasirodymų ekranuose buvo rodomi vaizdo sveikinimai, kuriuose linkėjimus Lietuvai siuntė latvių, estų, ukrainiečių tautinės bendrijos. Siužetai buvo papildyti dokumentiniais kadrais bei kaimyninių šalių istorijos fragmentais.

Po koncerto savo dviračių šou dar kartą parodė latviai "Greentrials". Dėl nepalankių oro sąlygų šou buvo perkeltas į pačią areną ir papildytas sudėtingesniais triukais.

Bilietai į šį renginį kainavo po 3 eurus, tačiau buvo užpildytos tik sėdimos vietos, o stovimų bilietų, regis, buvo parduota nedaug. Vis dėlto koncerto pabaigoje daugelis sėdėjusiųjų pakilo nuo kėdžių, užpildė parterį ir šventinį savaitgalį užbaigė šokio ritmu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder