Koronavirusas pasiglemžė dar vieną Klaipėdos mediką

Koronavirusas pasiglemžė dar vieną Klaipėdos mediką

Su giliu liūdesiu Klaipėdos jūrininkų ligoninė praneša, kad vėlų 2021 metų sausio 12-iosios vakarą neteko kolegos, gydytojo Valdo Kuolo. Kovojusio dėl kitų gyvybių, savąją kovą jis, deja, pralaimėjo. Klastingasis koronavirusas kolegą pasiglemžė nesuteikęs vilties ar bent menkiausių šansų išlaikyti gyvybės siūlą savo rankose.

Todėl šiandien ligoninėje žvakės degė ne tik Sausio 13-osios aukoms, bet ir mūsų gydytojui atminti.

Iš Zarasų kilęs Valdas visą savo darbinę karjerą siejo su mūsų ligonine. O ji truko 40 metų.

Po studijų Kauno medicinos institute Valdas daugiau nei dešimtmetį dirbo laivo gydytoju, baigė laivo gydytojo internatūrą. Vėliau, baigęs klinikinę ordinatūrą, grįžo dirbti gydytoju į Klaipėdos jūrininkų ligoninės Ligonių priėmimo – skubiosios pagalbos skyrių, vėliau – gydytoju gastroenterologu diagnostikos skyriuose.

Sukaupęs didžiulę patirtį dirbdamas laivo gydytoju, Valdas aktyviai prisidėjo steigiant ligoninėje Jūros medicinos poskyrį, beveik 20 metų buvo jūrininkų medicininės komisijos pirmininku, kol pernai pats atsisakė šių pareigų.

Principingas ir reiklus kolegoms, smulkmeniškas ir nepaprastai mylintis pacientus. Neskaičiuojantis darbo valandų, savaitgalių. Visada dėmesingas, susikaupęs, puikios atminties, net be įrašų medicinos dokumentuose prisimenantis pacientų ligas bei jų eigą.

Gal todėl, kartą pas jį patekę pacientai, norėdavo gydytis tik pas šį profesionalą. Pacientai jo ieškodavo ir Valdas neatsakydavo nė vienam. Tad konsultacijas telefonu pacientams gydytojas geranoriškai teikdavo dar tais laikais, kai niekas nežinojo, kas yra COVID-19 ir karantinas.

Gydytojo profesionalumas ne kartą buvo įvertintas ne tik ligoninės vadovo, bet ir Sveikatos apsaugos ministro padėkomis.

Tai buvo gilus žmogus, tam ką daro atsiduodantis maksimaliai. Domėjosi sportu ir buvo aistringas krepšinio sirgalius, lankydavosi varžybose, žinojo ne tik mūsų šalies klubus ir žvaigždes.

Tačiau didžioji jo aistra buvo istorija, ypač Lietuvos. Kolegoms jis buvo tarsi gyvoji enciklopedija. Pakalbintas jis atverdavo ištisus žinių lobynus.

„Neskubėkite gyventi“, - sakydavo jis savo kolegoms, iš vakaro perstumiantiems sieninio kalendoriaus žymeklį rytdienos data.

Deja, bet 67-uosius ėjusio Valdo kalendoriuje daugiau dienų nebebus.

Nuoširdžiausią užuojautą reiškiame jo šeimai – žmonai, dukrai ir dviem anūkėliams, kuriuos kolega taip mylėjo. Valdas visada išliks mūsų širdyse ir atmintyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder