Konservatoriai tikisi atgaivinti Klaipėdą

Konservatoriai tikisi atgaivinti Klaipėdą

Savivaldos rinkimuose dalyvausiantys uostamiesčio konservatoriai spaudos konferencijoje pristatė savo planą, kaip Klaipėdą būtų galima paversti patraukliu gyventi miestu. Tarp idėjų - taršos mažinimas, seniūnijų atsiradimas, senamiesčio gaivinimas ir kita. Vis dėlto kai kurios idėjos susilaukė oponentų abejonių.

"Matome daug vizijų, strategijų, tačiau nesulaukiame proveržio, rezultato, nematome realių sprendimų. Per pastaruosius 10 metų Klaipėda neteko apie 36 tūkst. gyventojų. Tokiam miestui tai milžiniška netektis", - kalbėjo miesto mero posto sieksianti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narė Agnė Bilotaitė.

Jos teigimu, parengtame plane Klaipėdai keliamas tikslas pritraukti gyventojų į Klaipėdą sustiprinant aukštojo mokslo lygį, gerinant sąlygas verslui, skiriant dėmesio kultūrai, kontroliuojant aplinkos taršą, į sprendimų priėmimą įtraukiant bendruomenes, viešąjį transportą padarant nemokamu. Taip pat kalbama ir apie Savivaldybės įmonių pertvarką ir kitas idėjas.

Ambicingus planus pristačiusi A. Bilotaitė teigė, kad Klaipėdoje suburta stipri komanda, kurioje yra ir turinčių politinės patirties, ir visuomenės atstovų, kurie į miestą žvelgia iš savo srities - verslo, kultūros, akademinio pasaulio.

Klaipėdoje TS-LKD sąrašą į rinkimus vesiantis verslininkas Aidas Kaveckis tikino, kad dabar miesto valdyme mato daug neprofesionalumo, neūkiškumo. Jis pridūrė, kad Klaipėda turi istorinę galimybę išsirinkti merę moterį.

Per praėjusius rinkimus, pasak dabartinės miesto Tarybos nario Rimanto Didžioko, dalį Tėvynės sąjungos rinkėjų nuviliojo Naglio Puteikio suburtas komitetas. Artėjančiuose rinkimuose partija viliasi iškovoti 8 mandatus.

A. Bilotaitė sakė, kad bus siekiama darbui sutelkti kitas uostamiesčio politines jėgas, tačiau pabrėžė, kad nemato jokių galimybių tartis su Viačeslavu Titovu.

"Yra vienas politikas, kuris sulaužė priesaiką. Su Titovu mums nepakeliui, bet su kitais esame pasiruošę sėsti prie derybų stalo", - paklausta apie galimus koalicijos partnerius teigė kandidatė į merus.

Vis dėlto į politikų kalbas kai kurie žmonės žvelgė abejodami. Buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad daug dalykų, apie kuriuos kalba konservatoriai, yra įtraukta į vadinamąją mėlynojo proveržio strategiją. Taip pat kilo klausimas, iš kurių sričių būtų atimamos lėšos, apie 15 mln. eurų, kad būtų padengti nemokamo viešojo transporto kaštai.

A. Kaveckio teigimu, reikėtų ieškoti galimybių, kad miestui būtų skiriama daugiau uosto pelno. Sykiu jis tikino, kad vienas būdų atgaivinti senamiestį - pokyčiai Senajame turguje, kuris galėtų būti miestiečių ir turistų traukos centras. Esą nuo to prasidėtų viso senamiesčio atgimimas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder