Klausimas dėl Girulių miško: pasigedo pagarbos

Klausimas dėl Girulių miško: pasigedo pagarbos

Nors buvo surinkta 15 tūkst. uostamiesčio gyventojų parašų prieš Pauosčio geležinkelio kelyno plėtrą Melnragės-Girulių miške, situacija išlieka neaiški. Klaipėdos miesto taryboje, Administracijos direktoriui Gintarui Neniškiui atsiėmus klausimą dėl Klaipėdos geležinkelio mazgo plėtros, kilo nepasitenkinimas.

Tarybos narės Nina Puteikienė ir Vaida Raugelė vis tik paprašė Administracijos dirktoriaus, kad pateiktų argumentus ir motyvus, kodėl buvo atsiimtas šis klausimas.

„Buvo pateiktas ne vienas papildomas pasiūlymas dėl Girulių klausimo. Jie buvo išdiskutuoti su visų frakcijų vadovais, tačiau kad klausimas galėtų judėti toliau, nei vienas pasiūlymas negavo pilno palaikymo. Todėl prasmės diskutuoti apie tai, kad reikia gyventojų parašus nusiųsti Vyriausybės vadovei, aš tikrai nematau, nes nieko papildomo, kas galėtų atsirasti, taip ir nenusprendėme. Parašus galima nusiųsti ir taip“, - teigė direktorius.

Už tai, kad klausimas būtų išimtas iš darbotvarkės balsavo 19, prieš – 9. Vienas tarybos narys susilaikė. Sprendimo projektas iš darbotvarkės buvo išimtas.

Tokie balsavimo rezultatai susilaukė replikų. Tarybos narė N. Puteikienė, kuri ir buvo pagrindinė gyventojų apklausos iniciatorė, teigė, kad tai, jog Savivaldybė ir Taryba vis dar nepriima jokio sprendimo dėl šio klausimo, rodo nepagarbą klaipėdiečiams.

„Balsavime buvo išsakyta 15 tūkst. klaipėdiečių nuomonė. Pagal pasikeitusį įstatymą, apklausa vis tik laikoma įvykusia. Taryboje šis sprendimas buvo pradėtas nagrinėti jau anksčiau, tačiau taip ir nebaigtas. O baigti svarstyti jį turėtumėte atsižvelgdamas į klaipėdiečių nuomonę ir vadovaudamasis nauju įstatymu. O dabar visi likome nežinioje. Tiek Savivaldybės administracija, tiek Taryba nepriima jokio sprendimo šituo klausimu. Ir tai yra didžiulė nepagarba. Kol kas turime vienintelį Administracijos direktoriaus sprendimą – pritarimą Vyriausybės nutarimo projektui dėl geležinkelio plėtros Girulių miške“, - kalbėjo N. Puteikienė.

Kada vėl bus sugrįžta prie šio klausimo svarstymo, kol kas neaišku.

Primename, kad bandant išsaugoti Girulių miško teritoriją, buvo ne tik surengta ir keletą kartų pratęsta gyventojų apklausa, bet ir iškelta idėja įsteigti Girulių miške draustinį. Tačiau paaiškėjo, kad mišką galėtų išsaugoti tik rezervato statusas. Surinktus klaipėdiečių parašus buvo žadėta išsiųsti Vyriausybei tam, kad būtų atsižvelgta į uostamiesčio gyventojų nuomonę ir geležinkelio plėtra Girulių miške nebūtų planuojama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder