KLASCO Vitės kvartale pasodins medžių ir krūmynų

KLASCO Vitės kvartale pasodins medžių ir krūmynų

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos KLASCO iniciatyva Klaipėdos miesto Vitės kvartale sužaliuos nauji medžiai ir krūmynai. Rugsėjo 28 d. bendrovė bendruomenės atstovams pristatė šiuo metu miesto savivaldybėje derinamą projektą, kuriame numatyta, kad medžiai bus sodinami dvejais etapais, trijose skirtingose vietose.

Pirmuoju etapu Vitės progimnazijos teritorijoje iš Švyturio ir Janonio gatvių pusių planuojama suformuoti pilkųjų lanksvų „Grefshein“ krūmų masyvą. Planuojama pasodinti apie 150 plastiškų formų krūmų vienetų, o jų bendras ilgis sieks iki 60 metrų. Taip pat Švyturio gatvėje planuojama pasodinti mažalapes liepas bei paprastąjį ąžuolą. Antruoju etapu mažalapės liepos bus sodinamos prie naujai suprojektuoto Vitės progimnazijos stadiono. Želdinių projektavimo ir sodinimo darbus atliks KLASCO pasamdytas rangovas „Klaipėdos želdiniai“.

„Jaučiame atsakomybę prisidėti prie greta mūsų bendrovės įsikūrusių bendruomenių gerovės ir nuolat bendraujame su Vitės kvartalo žmonėmis. Norime, kad mūsų pagalba atlieptų jiems aktualiausius poreikius. Džiugu, kad šį kartą bendruomenės norai ir mūsų galimybės sutapo, tad tikimės, kad projektui savivaldybėje bus pritarta ir palaipsniui gretimos gatvės taps žalesnės“, – sako KLASCO vadovas Vytautas Štumbergas.

„Pirmąjį medžių sodinimo etapą planuojame pradėti lapkričio mėnesį, kai bus galutiniai sutvarkyti tam reikalingi leidimai. O antrojo etapo pradžia priklausys nuo mokyklos stadiono įrengimo darbų eigos – lauksime, kol statybininkai baigs jį įrengti ir tik tada pradėsime medžių sodinimo darbus“, – pasakoja „Klaipėdos želdinių“ projektų vadybininkas Arvydas Kveselis.

Pasak jo, liepas sodinti pasirinkta dėl jų gajumo ir atsparumo aplinkos poveikiui, projektuotojai taip pat atsižvelgė į bendrą miesto kontekstą – liepos sudaro daugiau nei 70 proc. Klaipėdoje augančių medžių. Būsima žaluma džiaugiasi ir Vitės kvartalo gyventojai – tikimasi, kad užaugę ir išsiplėtę lapuočiai padės sulaikyti triukšmą, valys orą ir apsaugos nuo miesto dulkių.

„Remiantis bendruoju Klaipėdos miesto planu, Švyturio gatvę numatoma rekonstruoti ir pratęsti iki P. Lideikio gatvės, patiesiant dviejų juostų kelią. Ir taip judri rajono vieta taps dar judresne, todėl žiūrėdami į priekį išsakėme poreikį čia pasodinti medžius – manome, kad iki to laiko medžiai spės užaugti ir saugos gyventojus nuo gatvės keliamo triukšmo bei taršos“, – kalba Vitės bendruomenės atstovas Ruslan Schneiderat.

Numatoma, kad preliminari projekto sąmata sieks 15.500 eurų, juos miestui ir Vitės kvartalo bendruomenei skirs KLASCO. Tai – ne pirmas bendrovės finansuojamas projektas, skirtas kurti gyventojams draugiškesnę aplinką netoliese įsikūrusiame rajone.

„Su KLASCO ir Klaipėdos miesto savivaldybės pagalba buvo įgyvendintas kiemų apšvietimo Švyturio, Sportininkų ir Pušyno gatvėse projektas – taip tamsūs ir neapšviesti kiemai tapo saugesniais jų gyventojams. Kiek anksčiau su bendrovės pagalba restauravome vienintelės mieste vaistus gaminusios vaistinės laiptus ir padėjome ją išgelbėti nuo uždarymo. Dabar kartu su Vitės progimnazijos ir KLASCO atstovais vykdomas mokyklos stadiono įrengimas – vertiname tokius socialiai atsakingus bendruomenės kaimynus“, – džiaugiasi R. Schneiderat.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder