Klaipėdos ženklo dramoje esminių pokyčių nėra

Klaipėdos ženklo dramoje esminių pokyčių nėra

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas vakar gavo Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko pavedimą pradėti tarnybinį patikrinimą dėl organizuoto konkurso uostamiesčio ženklui sukurti.

"Nereaguoti į tokį pavedimą negaliu. Išanalizuosiu situaciją, tada bus priimtas vienoks ar kitoks sprendimas", - sakė S. Budinas.

Priminsime, kad dėl šią vasarą sukurto naujo Klaipėdos ženklo kilo nemenkas klaipėdiečių pasipiktinimas. Ir ne tik dėl neva per didelės kainos - 24 tūkst. eurų, bet ir esą dėl prasto dizaino. Beje, tam ženklui, apie kurį dabar tiek daug šnekama, pritarė miesto Įvaizdžio komisija, kurią sudaro ne tik administracijos atstovai, bet ir menininkai, dailininkai, architektai. Komisija pateikė tik kelias pastabas, kurios, pasak S. Budino, yra neesminės.

Negana to, dar atsirado abejonių, ar tai nėra prieš trejus metus sukurto tokio ženklo plagiatas. "Kol negausime atsakymo iš Patentų biuro, tol šio ženklo nenaudojame. Laikinosios apsaugos priemonės pritaikytos - be mūsų niekas nebegali jo naudoti", - sakė administracijos direktorius.

Jis patikino, kad Savivaldybė už naująjį ženklą 24 tūkst. eurų dar nesumokėjo - liko nesumokėta daugiau kaip 7 tūkst. eurų. Kol Patentų biuras nepatvirtino to ženklo originalumo, paskutinis mokėjimas sustabdytas.

Savivaldybės administracijos direktorius sako, kad Viešųjų pirkimų tarnyba tik rekomendavo nutraukti sutartį su ženklą pardavusia UAB "Alora". Ji konstatavo, kad pirkimo procedūra pasirinkta teisingai, tik neaišku, ar tai buvo to paties ženklo tobulinimas, ar naujo ženklo kūrimas.

Kol administracija sprendžia, ką daryti, iniciatyvūs klaipėdiečiai sukūrė projektą "Logotipas Klaipėdai", kuriuo siekė parodyti, kad uostamiestyje yra daug talentingų kūrėjų, kurie nori kurti miestui net be jokio atlygio. Iš viso per 64 projekto dienas buvo sukurti 149 logotipai. Geriausią darbą rinko specialiai sudaryta komisija. Rytoj "Švyturys B-House" 19 val. vyks baigiamasis projekto renginys.

"Bet kokia iniciatyva yra gerai. Pasižiūrėsime, ką žmonės yra sukūrę. Kol nematėme, sunku ką nors pasakyti", - sakė S. Budinas.

Paklaustas, ar įmanomas toks variantas, kad Savivaldybė praras už ženklą sumokėtus pinigus, o naudosis nemokamai klaipėdiečių iniciatyva sukurtu ženklu, jis atsakė: "Bet kuriuo atveju už tą dalį pinigų, kurią sumokėjome, darbas yra padarytas. Taigi mes dar nieko nepraradome. Vėliau spręsime, ką daryti toliau."

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder