Klaipėdos uosto valdyboje neliko Vytauto Grubliausko

Klaipėdos uosto valdyboje neliko Vytauto Grubliausko

Klaipėdos uosto valdyboje nebeliko nuo praėjusių metų vasaros joje dirbusio uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko.

Registrų centro duomenimis, V. Grubliauskas valstybės valdomos įmonės valdyboje nebedirba nuo gruodžio 21 dienos. Miesto vadovas joje pradėjo dirbti pernai rugpjūčio pradžioje. Valdybos sudėties pakeitimai įregistruoti šią savaitę.

Gerosios valdymo praktikos ekspertai kritikavo ministerijos sprendimą į uosto valdybą paskirti Klaipėdos merą. Asociacijos „Baltic Institute of  Corporate Governance“ prezidentas Rytis Ambrazevičius BNS yra teigęs, kad toks precedentas prieštarauja Ekonominės bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) rekomendacijoms ir sukelia interesų konflikto riziką.

Ministerija tuomet savo sprendimą aiškino siekiu užtikrinti dialogą ir bendradarbiavimą tarp uosto ir miesto valdžios. Klaipėdos uosto vadovas Arvydas Vaitkus yra teigęs, kad mero dalyvavimas uosto valdyme leis miestui geriau suprasti jo veiklą ir padės išvengti nesusipratimų.

Kartu su V. Grubliausku uosto valdybą taip pat paliko susisiekimo viceministras Paulius Martinkus, o vietoje jų į ją paskirta Susisiekimo ministerijos Biudžeto ir valstybės turto valdymo departamento Biudžeto programų vertinimo skyriaus vedėja Janina Laskauskienė.

Uosto valdyboje šiuo metu taip pat dirba du nepriklausomi nariai – investicijų bendrovės „Ad Ventum“ generalinis direktorius ir buvęs „Avestis“ vadovas Marius Dvareckas bei buvęs prezidentės vyriausiasis patarėjas ekonomikos klausimais Nerijus Udrėnas. Joje taip pat dirba Susisiekimo ministerijos Biudžeto ir valstybės turto valdymo departamento direktorius Saulius Kerza.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder