Klaipėdos uosto prioritetas – darni veikla ir vystymas

Klaipėdos uosto prioritetas – darni veikla ir vystymas

Kaip vieną iš veiklos prioritetų VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pabrėžia aplinkosaugos svarbą. Kokie Klaipėdos jūrų uoste vykdomi su aplinkosauga susiję darbai ir ką numatoma daryti siekiant darnumo, pristatyta Uosto direkcijos vadovybės ir LR aplinkos ministro susitikime.

„Pramonė, kaip bebūtų, daro didesnį ar mažesnį poveikį aplinkai. Tad mes turime dėti visas pastangas, kas nuo mūsų priklauso, kad tas poveikis būtų kuo mažesnis. Šiandieną turime nemažai įpareigojimų, kad darnumo kryptis būtų viena iš prioritetinių sričių, tad ta kryptimi privalome eiti ir ja einame. Aplinkosauga yra vienas iš kertinių dalykų“, – sako Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Aplinkos ministrui pristatyti vykdomi darbai bei numatomi projektai: pradedant Uosto direkcijos  taršos akvatorijoje likvidavimo darbais, vykdomu ir ateityje planuojamu praplėsti aplinkos monitoringu, oro ir vandens stebėsena ir baigiant Žaliojo uosto koncepcijos kūrimu, dalyvavimu tarptautiniuose, su aplinkosauga susijusiuose projektuose. Taip pat pristatyti projektai aplinkos kokybei gerinti, kuriems tikimasi lėšų iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (RRF). 

„Šiandien galime džiaugtis puikiais Klaipėdos uosto rezultatais, nepaisant sudėtingo pandeminio laikotarpio. Žinoma, interesas yra, kad uostas krautų krovinius, investuotų, bet taip pat būtina užtikrinti, kad vykdomos veiklos poveikis aplinkai būtų minimalizuotas. Matome norą ir geras intencijas, matome proaktyvius veiksmus žaliojo uosto kryptimi ir norėtųsi, kad nuo tų idėjų nebūtų atsitraukta“, – teigė Simonas Gentvilas, aplinkos ministras, kviesdamas glaudžiai bendradarbiauti.

Su aplinkos ministru taip pat aptarti klausimai, susiję su taršos uosto akvatorijoje užkardymu, nuo šių metų gegužės įsigaliosiantys reikalavimai dulkėtumui mažinti laikant, kraunant, vežant palaidas kietąsias medžiagas ir kiti aktualūs klausimai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder