Klaipėdos uostą paskelbė karo zona

Klaipėdos uostą paskelbė karo zona

Antradienio rytą Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko darbas prasidėjo neįprastai.

Prieš 8-tą valandą ryto Klaipėdos bendruomenių asociacijos surengtame pikete visuomeninikai laukė į rotušę skubančio mero. "Miestas ir uostas - karo zona", - skelbė užrašas ant didžiulės mitinguotojų laikytos vėliavos. Taip jie reiškė susirūpinimą dėl miesto Tarybos praėjusiais metais patvirtinto uostamiesčio bendrojo plano koncepcijos varianto, kuriame numatyta ir uosto plėtra.

"Man skauda, kad iš miesto nori padaryti pramonės parką su tvoromis. Mano anūkams gali nelikti kur gyventi. Mane gąsdina ne paties uosto plėtra, o tai, kaip ji vykdoma", - sakė vienas mitinguotojų Alfredas Nagys.

V. Grubliauskui antradienį protestuotojų įteiktame rašte aiškinama, kad buvusiam uostamiesčio Savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui pasirašius miesto bendrojo plano koncepciją, gyvenamųjų namų kaimynystėje esančiame uoste krovos darbų apimtys gali padidėti 4 kartus.

"Bus suformuota net apie 15 km ilgio uosto juosta nuo Melnragės pliažo šiaurėje iki Kairių pietuose", - rašoma protestuotojų pasirašytame rašte, kuriame priduriama, kad dėl to mieste tik padidės triukšmo, kvapų, geležinkelio ir sunkaus transporto problemos.

"Tai yra Lietuvos pajūrio ekologinė katastrofa", - sakė architektas Edmundas Benetis.

Į darbą atvykęs ir prie rotušės su mitinguotojais susitikęs V. Grubliauskas tikino, kad su specialistais trečiadienį šiuo klausimu planuoja susitikimą.

E. Benetis merui kalbėjo, kad po mėnesio Susisiekimo ministerija gali patvirtinti Klaipėdos bendrąjį planą, tad ragino kuo skubiau spręsti šį klausimą. "Savivaldybė turi išsakyti poziciją, nors į ją Vyriausybei galima ir neatsižvelgti", - pridūrė architektas.

V. Grubliauskas teigė, kad neatsižvelgimas į Savivaldybės norus - esminė problema. Esą nereaguoti į neigiamas Savivaldybės išvadas dėl bendrojo miesto plano leidžia įstatymai.

Proteste dalyvavusi Tarybos narė Nina Puteikienė pridūrė, kad yra parašiusi prašymą panaikinti S. Budino pasirašytą įsakymą dėl bendrojo plano koncepcijos. Miesto vadovas aiškino, kad tai jau buvo svarstyta, o argumentus ir teisininkų poziciją šiuo klausimu jis ketina pristatyti trečiadienį.

"Labai gerai, kad visuomenininkai susirinko, yra specialistų, administracijos teisininkai galės atsižvelgti į jų siūlymus. Jei yra galimybė taisyti klaidas, tai daryti reikia. O klaidų buvo", - žurnalistams aiškino V. Grubliauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder