Klaipėdos tarnybos: šaltajam sezonui pasiruošta

Klaipėdos tarnybos: šaltajam sezonui pasiruošta

Antradienį vykusiame planiniame Klaipėdos ekstremalių situacijų komisijos posėdyje buvo aptarti miesto pasiruošimo šaltajam sezonui darbai. Panašu, kad šiemet artėjanti žiema uostamiesčio nebaugina.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, šaligatvius valanti UAB "Klaipėdos želdiniai" yra pasiruošusi žiemos sezonui. Bendrovė turi 200 smėlio dėžių ir 100 tonų smėlio druskos mišinio, technika taip pat paruošta.

"Šiemet turime neįprastą spalio mėnesį. Medžių lapai kai kur dar net nepradėję kristi, todėl laukia dideli darbai, kol juos surinksime ir išvešime", - kalbėjo vedėja.

Pasak I. Šakalienės, "Vakarų švara", kuriai priklauso pietinės uostamiesčio dalies gatvių valymas, taip pat pasiruošusi žiemai. Ji turi įvairios technikos, 250 tonų smėlio drusko mišinio. Šiaurinės miesto dalies gatvių valymo įmonė "Ekoservice" turi 520 tonų smėlio druskos mišinio ir įvairios technikos.

Anot I. Šakalienės, didieji gatvių duobių tvarkymo darbai yra besibaigiantys, tačiau šaligatvių remontas vis dar vyksta.

"Šiemet mes labai nemažai padarėme Reikjaviko gatvėje, taip pat ir kituose objektuose. Daugiabučių namų projektuose turime 4 dideles teritorijas, kuriose atsiras 326 naujos automobilių statymo vietos", - apie pasikeitimus mieste kalbėjo I. Šakalienė.

Specialistė akcentavo, kad kurį laiką gatvių apšvietimo darbai buvo sutrikę, tačiau šiuo metu jie vėl tęsiami. Anot vedėjos, netrukus, 15-oje pėsčiųjų perėjų bus įrengtas kryptinis apšvietimas.

Taip pat vyksta baigiamieji lietaus nuotekų tinklų darbai, kas ypač aktualu rudens sezonui.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė teigė, kad miesto tvarkymo ir švaros kontrolė vyksta ir toliau.

"Kadangi susilaukiame daug skundų ir jau sukaupėme nemenką patirtį, prioritetą skiriame kiemams, gatvėms ir šaligatviams valyti", - kalbėjo vedėja.

Kitas, itin svarbus klausimas, pasak specialistės, yra šiukšlių konteinerių užstatymas automobiliais - anksti ryte organizuojami planiniai patikrinimai, iki kol vežėjai atvyksta išvežti atliekas. Pažeidėjai gauna įspėjimus, taip pat yra traukiami atsakomybėn.

Vedėja akcentavo ir apleistų pastatų kontrolės klausimą. "Apleisti pastatai žiemos metu tampa pagrindine namų neturinčių asmenų nakvynės ir šildymosi vieta", - kalbėjo K. Vintilaitė.

Dėl žmonių gyvybės apsaugos vandenyje ir ant ledo Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius bendradarbiauja kartu su policijos institucijomis.

Priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, "Klaipėdos vanduo", "Klaipėdos energija", ESO, "Smiltynės perkėla", Klaipėdos valstybinis jūrų uostas, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba bei policija taip pat patikino, kad yra pasiruošę šaltajam sezonui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder