Klaipėdos pedagogų nerimas - be pagrindo

Klaipėdos pedagogų nerimas - be pagrindo

Į redakciją kreipėsi vienos pedagogės mama, nenorėjusi viešinti pavardės, ir pranešė, kad pedagogai sunerimę, nes vieni jų, paskiepyti "AstraZeneca" vakcina, antrą skiepą gaus po trijų mėnesių, o kiti turi skiepytis po mėnesio. Savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė sako, kad pagrindo nerimauti nėra - visi pedagogai antrą kartą bus vakcinuojami po trijų mėnesių.

Pasak ponios Stanislavos, kai kurie pedagogai pirmą vakcinos "AstraZeneca" dozę gavo vasario 11 d. ir jiems buvę pasakyta, kad antrą gaus po 30 dienų, t. y. kovo 12 d. O tie pedagogai, kurie ta pačia vakcina skiepijosi vasario 15 d., buvo informuoti, kad antrą kartą bus skiepijami po trijų mėnesių.

"Vakar kaip tik vokiečiai per radiją kalbėjo, kad antra dozė turi būti tik po trijų mėnesių. Jau ir mūsų ministras pasakė, kad po trijų mėnesių. Mes nenorime po mėnesio. Girdėjau, kad sportininkus, kurie irgi skiepijami ta vakcina, antrą kartą skiepys po trijų mėnesių. Ir mano dukra, ir daugelis kitų pedagogų gulėjo pasliki po pirmo skiepo", - kalbėjo moteris.

R. Perminienės teigimu, kol mūsų Sveikatos apsaugos ministerija neturėjo ekspertų komisijos išaiškinimo dėl vakcinos "AstraZeneca", buvo elgiamasi pagal gamintojo nurodymus, kad revakcinacija turi būti po 4-12 savaičių.

"Kol ministerija nebuvo apsisprendusi, kada daryti revakcinaciją, buvo imamas trumpiausias laikotarpis - 4 savaitės. Bet ministerija labai greitai viską išsiaiškino su vaistų tarnybos atstovais, su ekspertų taryba ir informavo, kad tie, kurie skiepijami "AstraZeneca", antrą kartą bus skiepijami po 12 savaičių", - aiškino R. Perminienė.

Jos teigimu, visi pedagogai, kuriems reikėtų atvykti skiepytis antrą kartą po mėnesio, bus informuoti apie tokį pasikeitimą, kad turės ateiti tik tada, kai nuo pirmo skiepo praeis 12 savaičių.

Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja patikino, kad visi pedagogai ta vakcina bus skiepiami vienodai ir taip, kaip nustatė Sveikatos apsaugos ministerija.

Paklausta, ką mano apie pačią "AstraZeneca" vakciną, R. Perminienė atsakė: "Kas nustatė, kad tai prasčiausia vakcina? Visos vakcinos yra saugios, sertifikuotos, visų patikimumas apskaičiuotas procentais. Europos Sąjungoje nėra nesaugios vakcinos. Juk ne patys gaminame kažkokią, o gauname patentuotą vakciną. Sveikatos apsaugos ministerija jau parengė informacinę medžiagą, kurioje parašyta apie kiekvieną iš Lietuvoje naudojamų trijų vakcinų rūšių. Be to, jos yra palygintos. Informacija viešinama, šeimos gydytojai aiškina visiems pacientams, bet mitai mūsų visuomenėje visada buvo labai gajūs."

Informacija apie vakcinas:


Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder