„Klaipėdos nafta" išsirinko pastato projektuotojus

„Klaipėdos nafta" išsirinko pastato projektuotojus

AB „Klaipėdos nafta" išsirinko projektuotojus naujam administraciniam pastatui Klaipėdoje projektuoti.

Bendrovės skelbtą administracinio pastato projektavimo paslaugų konkursą laimėjo jungtinės veiklos partneriai UAB „Eksploit“ ir Latvijos bendrovė „Nams“. Planuojama, kad per maždaug metus bus paruoštas pastato projektas ir tuomet, įvertinus planuojamų statybos darbų kainą, bus sprendžiama dėl tolimesnio projekto vystymo.

Šiuo metu Klaipėdoje KN darbuotojai dirba dviejuose biuruose. Vienas jų įsikūręs Burių g. Melnragėje, šalia bendrovės valdomo Klaipėdos naftos terminalo, kitas administracines patalpas KN nuomoja Centrinio Klaipėdos terminalo (CKT) administraciniame pastate.

„Dabartiniai mūsų pastatai Burių g. yra seni ir nebeatitinka šiuolaikinių poreikių, be to, norėdami gerinti darbuotojų tarpusavio bendravimą, paprastinti ir bendradarbiavimo galimybes, ir įvairius administracinius procesus, siekiame, kad visi Klaipėdoje dirbantys darbuotojai turėtų galimybę dirbti po vienu stogu, senąsias patalpas pritaikant gamybinei veiklai“, – pasakoja Mindaugas Jusius, KN generalinis direktorius.

Anot jo, prieš priimant sprendimą statyti nuosavą biurą, buvo svarstytos kelios alternatyvos. Pirma jų – rekonstruoti ir plėsti senąjį administracinį pastatą Burių g., tačiau, atsižvelgus į tai, kad 1959 m. statyto pastato nusidėvėjimo koeficientas aukštas, jo restauravimas atmestas kaip neperspektyvus.

Taip pat nagrinėta galimybė išsinuomoti naują biuro pastatą Klaipėdoje. Šis pasirinkimas atmestas rinkoje neradus poreikius atitinkančio sprendinio bei įvertinus nuomos ir statybų alternatyvas ekonominiu požiūriu.

„Vertindami 25 m. laikotarpį, lyginome patalpų, reikalingų KN darbuotojams, nuomos ir naujo pastato statybų alternatyvas bei jų grynąją dabartinę vertę. Atlikta analizė atskleidė, kad grynoji dabartinė vertė yra palankesnė statybų atveju. Statant nuosavą pastatą tikimasi metines veiklos sąnaudas sumažinti daugiau nei 6 kartus, lyginant su nuomos sprendiniu. Atsižvelgus į tai, buvo priimtas sprendimas statyti savo administracinį pastatą“, – teigia p. Jusius.

Pasak KN vadovo, nuosavo administracinio pastato statyba – ilgai diskutuotas ir analizuotas sprendimas. Prieš 1,5 metų KN buvo užsakiusi pastato statybos projekto priešprojektinių sprendinių galimybių studiją, kurioje nagrinėti trys architektūriniai variantai. Iš jų pasirinkta labiausiai priimtina architektūrinė koncepcija, kuria remiantis buvo skelbtas viešas konkursas teritorijų planavimui ir pastato projektavimo darbams. Jame iš viso dalyvavo šeši dalyviai, atitinkantys pirkimo sąlygose numatytus kriterijus, tarp kurių svarbiausi buvo paslaugų kaina ir projektuotojų kompetencija.

Beveik 145 tūkst. eurų vertės konkursą laimėjo jungtinės veiklos partneriai UAB „Eksploit“ ir Latvijos bendrovė „Nams“. Su jais pasirašyta projektavimo paslaugų sutartis skirstoma į du etapus. Pirmasis apie 16 mėn. truksiantis etapas apims techninio projekto rengimą, įskaitant teritorijų planavimą ir statybą leidžiančio dokumento gavimą. Antrojo etapo metu projektuotojai turės parengti darbo projektą bei teikti projekto vykdymo paslaugas.

Maždaug po metų, kai bus paruoštas darbo projektas ir įvertinta, ar statybos kaina yra priimtina, KN planuoja skelbti statybų rangovo ar vystytojo konkursą. Bus siekiama rasti vystytoją, kuris pastatytų pastatą ir jį bendrovei išnuomotų.

Naująjį KN administracinį pastatą planuojama statyti rekonstruojant Burių g. esančią sporto salę. Žemė, kurioje ji stovi, bei aplinkinė teritorija patenka į rezervinę uosto teritoriją bei priklauso valstybei. KN yra sudariusi šio žemės sklypo nuomos sutartį su valstybinės žemės patikėtine Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD).

Planuojama, jog būsimas KN administracinis pastatas savo tūriu ir masteliu atkartos netoliese stovinčias cilindro formos naftos produktų talpyklas. Greta apskritos formos keturių aukštų pastato bus projektuojama apie 150 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Maždaug 2.500 kv. m ploto pastate galės dirbti iki 150 žmonių

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder