Klaipėdos muzikinio teatro vadove tapo L. Vilimienė

Klaipėdos muzikinio teatro vadove tapo L. Vilimienė

Šiandien paaiškėjo, kas laimėjo Kultūros ministerijoje vykusį Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo konkursą. Iš penkių pretendentų atrinkta Laima Vilimienė, šiuo metu einanti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinio direktoriaus pavaduotojos rinkodarai pareigas.

"Tikrai labai džiaugiuosi, nes turiu gražią viziją ir norėjau pabandyti ją įgyvendinti. Noriu pastatyti naują teatrą tiek fiziškai, tiek suteikti jam naują tapatybę", - vakar džiaugėsi konkurso nugalėtoja.

Be užimamų pareigų Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, ji taip pat dirbo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur dėstė muzikos vadybą. Ilgus metus ji dirbo Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje teorinių disciplinų dėstytoja, Lietuvos valstybiniame simfoniniame orkestre vadovavo Informacijos ir reklamos skyriui.

Grįš į Klaipėdą

"Noriu, kad Klaipėdos muzikinis teatras taptų šiuolaikiška, stilinga, kokybiška dinamiška įstaiga. Noriu, kad šis teatras būtų reikalingas visai Vakarų Lietuvos bendruomenei, būtų atviras ir įdomus pasauliui", - planais dalijosi L. Vilimienė.

Ji vylėsi, kad kurti naująjį teatrą jai padės turima 20 metų vadybinė patirtis.

"Klaipėdos muzikiniame teatre planuoju diegti naujausius meno vadybos principus", - sakė L. Vilimienė.

Konkurso laimėtoja dalijosi planais, kad mielai grįš gyventi į Klaipėdą, mat tai jos gimtasis miestas.

"Turiu visas galimybes keisti gyvenamąją vietą, nes vaikai jau užauginti, tad galiu visas savo jėgas skirti naujam projektui, kurį aš jau vadinu didžiuoju gyvenimo projektu", - kalbėjo L. Vilimienė.

Pasiteiravus, ar gležnų moteriškų pečių neslėgs teatro pastato statybų rūpesčiai, K. Vilimienė juokavo, kad augo tokioje šeimoje, kur brėžiniai buvo kasdienybė, tad viliasi, kad ir ši patirtis pravers naujame darbe.

Dar nėra tiksliai aišku

Priminsime, kad pagal galiojančią tvarką atrankoje daugiausiai balų surinkęs asmuo dar turi būti patikrintas atitinkamų institucijų, tad kol kas nėra tiksliai aišku, kada naujoji vadovė pradės eiti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pareigas.

Pati L. Vilimienė preliminariai skaičiavo, kad visas procesas gali užtrukti kelias savaites, tad, jei viskas gerai, naujas pareigas pradės eiti rugpjūčio viduryje.

Kadencijos trukmė - penkeri metai.

Atranka į šias pareigas buvo paskelbta postą palikus Jonui Sakalauskui, kuris laimėjo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo konkursą ir tapo jo vadovu.

Tai jau buvo antrasis konkursas į šias pareigas. Pirmasis konkursas vyko gegužės mėnesį, tačiau tuomet nė vienas iš dviejų pretendentų nesurinko būtino minimalaus balo.

Kas išrinko?

Klaipėdos muzikinio teatro vadovo atrankos komisiją sudarė septyni nariai: komisijos pirmininkė - kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė, Profesionaliosios scenos meno įstaigų tarybos atstovė, Lietuvos kompozitorių sąjungos narė Jūratė Katinaitė, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė, muzikologė, Kultūros ministerijos atstovė, atrinkta iš profesionaliojo scenos meno vertintojų, Veronika Janatjeva, šokio kritikė, Profesionaliosios scenos meno įstaigų tarybos atstovė Skaidrė Baranskaja, taip pat Kultūros ministerijos Profesionalios kūrybos ir tarptautiškumo politikos skyriaus vedėja Janina Krušinskaitė ir Investicijų valdymo skyriaus patarėjas Rimvydas Dilba.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder