Klaipėdos miesto Taryba atsinaujina

Klaipėdos miesto Taryba atsinaujina

Paaiškėjo, kad vietoje į LR Seimą išrinktų Ligitos Girskienės ir Audriaus Petrošiaus į Klaipėdos miesto Tarybą dirbti ateina Aušra Zarambienė ir Vidmantas Plečkaitis. Nauji Tarybos nariai turėtų prisiekti jau šį mėnesį vyksiančiame posėdyje.

Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė, darželio "Ąžuoliukas" auklėtoja Aušra Zarambienė į Tarybą ateina dirbti, nes po rinkimų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše aukščiau buvęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas tokios galimybės atsisakė.

Pietinėje Klaipėdos miesto dalyje gyvenanti A. Zarambienė, kaip ir L. Girskienė, yra aktyvi kovotoja prieš kvapais uostamiesčio orą teršiančias įmones. Tęsti šią kovą ji ketina ir būdama Tarybos nare.

"Yra daug jaudulio, nes Taryba dirba jau 1,5 metų ir įsijungti nebus lengva. Būsiu viena iš nedaugelio Tarybos narių, kurie gyvena pietinėje Klaipėdoje, toliau kelsiu ne tik kvapų, bet ir vaikų žaidimo aikštelių tvarkymo klausimus, turiu pasiūlymų dėl žaliųjų plotų pritaikymo gyventojų poreikiams", - sako A.Zarambienė, kuri mano, kad, net dirbant opozicinėje frakcijoje, yra realu siekti miestui naudingų sprendimų.

"Kartais reikia visai nedaug pinigų ir iniciatyvos, kad būtų pasiektas rezultatas. Pastatyti suoliuką, sulyginti duobę žaidimų aikštelėje daug nekainuoja, tačiau gyventojams tai labai svarbu", - savo požiūrį dėstė A. Zarambienė.

Didžioji problema - virusas

Į Seimą Baltijos apygardoje išrinkto konservatoriaus A. Petrošiaus vietą miesto Taryboje užims miesto politikos senbuvis Vidmantas Plečkaitis. A. Petrošius į miesto Tarybą buvo išrinktas su visuomeninio komiteto "Vytautas Grubliauskas ir komanda" sąrašu, tačiau vėliau, galvodamas apie politinės karjeros perspektyvas, perėjo į konservatorių frakciją. Kalbama, kad V. Plečkaitis, dar neseniai viešai abejojęs ar eis dirbti į Tarybą, turėtų sustiprinti būtent Mero frakciją, kurioje beliko šeši nariai.

"Vakarų ekspresui" pasiteiravus apie būsimą darbą Taryboje, V.Plečkaitis buvo kategoriškas.

"Dar nesu Tarybos narys, nieko nesakysiu, dabar baisiausia, kad serga tūkstančiai žmonių, čia yra pagrindinė tema", - pokalbį baigė V. Plečkaitis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder