Klaipėdos jaunimas prašo miesto politikų skirti 30 minučių dialogui

Klaipėdos jaunimas prašo miesto politikų skirti 30 minučių dialogui

Jau šiandien, 17 valandą, Atgimimo aikštėje jaunimas, jaunimo organizacijos bei projektas "Klaipėda - Europos jaunimo sostinė 2021" organizuoja renginį, kurio tikslas pakviesti miesto politikus į konstruktyvią diskusiją su jaunimu, jam aktualiais klausimais.

Klaipėdos jaunimas siekdamas paminėti Tarptautinę jaunimo dieną Atgimimo aikštėje organizuoja dialogą su politikais. Atgimimo aikštėje stovės stalai, su konkrečiais klausimais, prie kiekvieno iš stalų sėdės jaunas žmogus, atstovaujantis klausimą bei laukiantis politiko, kuris prisės ir su juo padiskutuos, ar net pasistengs pakeisti jo nuomonę. Diskusija truks 15 min, po to politikas galės prisėsti prie kito jaunuolio ir padiskutuoti kita tema.

Pasak organizatorių, renginys nereikalauja kažkokio konkretaus rezultato ir, tuo labiau, nesiekia supriešinimo. Šių diskusijų tikslas - jaunimui ir politikams pradėti kalbėtis, siekti dialogo įvairiais skaudžiais ir ne visiems patogiais klausimais. Pvz.: "Klaipėdos valdžia grafiti laiko vandalizmu mieste", "Klaipėdos valdžia toleruoja taršą", "Klaipėdos politikai ignoruoja LGBT+ bendruomenės ir žmogaus teises plačiąja prasme", - šiomis ir panašiomis temomis Klaipėdos miesto jaunimas Tarptautinės jaunimo dienos proga kvies politikus diskutuoti bei pakeisti jaunimo nuomonę, jog Klaipėdoje taip nėra.

Vienas iš projekto "Klaipėda - Europos jaunimo sostinė 2021" siekių - skatinti dialogą tarp jaunimo ir politikų, ieškoti kompromisų sprendžiant miesto problemas, įtraukti jaunimą į mieste vykstančius procesus.

"Į diskusiją buvo kviečiami tarybos nariai, daugelis jų planuoja atvykti. Jaunimas sugalvojo tokį renginio formatą, nes siekia atkreipti dėmesį į tai, kad būtų kuriamas dialogas su jaunimu. Nes mūsų vienas iš projekto siekių yra struktūrinis dialogas tarp valdžios, tų žmonių, kurie reguliuoja mūsų gyvenimą mieste ir jaunų žmonių, kad jaunų žmonių žodis būtų išgirstas", - pasakojo projekto "Klaipėda - Europos jaunimo sostinė 2021" komunikacijos koordinatorė Toma Liutikė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder