Klaipėdos autobusai pamėlynuos?

Klaipėdos autobusai pamėlynuos?

Idėjai daugumą Klaipėdos autobusų dažyti geltona ir raudona spalvomis, o ekologiškus - žalios, pilkos ir oranžinės spalvų deriniu nesulaukus miesto politikų palaiminimo, jau gimsta alternatyvus siūlymas, dėl kurio dar šį mėnesį žada apsispręsti Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

"Vakarų ekspreso" duomenimis, iš dizainerio Kęstučio Mickevičiaus siūlomų variantų daugiausiai palankumo sulaukia mėlyna spalva.

Žinia, nuo rugsėjo įsigaliojančias keleivių vežimo autobusais sutartis pasirašę vežėjai yra įsipareigoję, kad nudažys visas savo transporto priemones vienodai - tokia spalva ar jų deriniu, kokius patvirtins miesto valdžia. Savivaldybės Įvaizdžio komisija buvo siūliusi miesto Tarybai autobusus papuošti miesto herbu, reklamą eksponuoti tik ant autobusų galo, ekologiškus autobusus dažyti žalios, pilkos ir oranžinės spalvų deriniu, o visus likusius - raudonai ir geltonai. Visgi šiam pasiūlymui sukėlus diskusijas praėjusio posėdžio metu Taryba nusprendė galutinio sprendimo teisę perleisti Savivaldybės administracijos direktoriui, kuriam turėtų būti pateikti atitinkami dizainerių ir specialistų pasiūlymai.

Galimus autobusų spalvų variantus valdžiai siūlantis dizaineris K. Mickevičius "Vakarų ekspresui" patvirtino, kad viena iš stipriausių alternatyvų raudonos ir geltonos spalvų deriniui yra mėlyna spalva.

"Labai daug miestų autobusus dažo būtent jų vėliavų spalvomis. Tačiau mėlyna Klaipėdoje dominuoja. Ja dažomi ir informaciniai stendai, ir sporto klubai ją naudoja savo atributikai. Tai - lyg neoficiali antra trečia miesto spalva", - svarstė dizaineris, nesukonkretinęs, kuris iš paties siūlomų variantų yra priimtiniausias jam pačiam.

O miesto herbo dydis ir jo vieta ant autobuso, anot dizainerio, yra visiškai neesminis dalykas.

Vienas iš bendro autobusų apipavidalinimo idėjos autorių - vicemeras Artūras Šulcas - tvirtino, kad jam "visos spalvos gražios".

"Esu pats ilgai važinėjęs su mėlynu automobiliu, tačiau man svarbiausia, kad Klaipėdoje pagaliau važinėtų vienoda spalva nudažyti autobusai, o kokia tai bus - man jau ne esminis dalykas", - teigė jis.

Lemtingą parašą dėsiantis Savivaldybės administracijos direktorius S. Budinas teigė, jog mėlyna spalva jam asmeniškai būtų priimtina.

"Bet kokiu atveju išklausysime visus specialistų argumentus ir galiausiai rinksimės iš trijų variantų. Tikrai apsispręsime dar šį mėnesį, nes negalima vežėjų ilgai laikyti nežinioje", - žadėjo jis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder