Klaipėdos apskrities ugdymo įstaigų valgyklose vyko patikrinimai

Klaipėdos apskrities ugdymo įstaigų valgyklose vyko patikrinimai

Rugsėjo 1-22 dienomis Klaipėdos apskrityje buvo atlikti 26 patikrinimai švietimo įstaigų valgyklose. Šiurkščių pažeidimų neužfiksuota.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba siekdama įsitikinti ir užtikrinti, kad mokiniams maitinimo paslaugos ugdymo įstaigose būtų teikiamos laikantis visų teisės aktų reikalavimų, vykdo planinius ir neplaninius patikrinimus.

Dar šią savaitę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba užfiksavo bent kelis šiurkščius pažeidimus tiekiant maistą Vilniaus ugdymo įstaigų valgyklose. Tad pasiteiravome Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos departamento direktoriaus Antano Baužos, ar tokie planiniai ir neplaniniai patikrinimai vyko ir Klaipėdos apskrityje.

Pasak jo, rugsėjo 1-22 dienomis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai atliko 26 patikrinimus švietimo įstaigų valgyklose. Jie aplankė 14 ugdymo įstaigų valgyklų Klaipėdos mieste ir 12 apskrityje.

Pasak A. Baužos, iš viso buvo vykdomi 24 planiniai ir 2 neplaniniai patikrinimai.

"Patikrinimų metu šiurkščių pažeidimų užfiksuota nebuvo", - sakė A. Bauža. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo 2 skundus dėl maitinimo ugdymo įstaigose. Vienas jų dėl UAB "Mažasis Klaipėdos licėjus" netinkamai išmetamų maisto atliekų ir aplinkos užteršimo, kitas - dėl VšĮ "Bruneros" Salantų gimnazijos valgykloje, maisto paruošimo skyriuje, tiekiamo nemokamo maitinimo kokybės ir netinkamos patiekalų temperatūros. "Buvo gauti 2 skundai, tačiau nė vienas jų nepasitvirtino", - tikino A. Bauža. Užfiksavus pažeidimus ugdymo įstaigų valgyklose, atsakingiems asmenims būtų taikomos nuobaudos pagal Administracinių nusižengimų kodeksą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder