Klaipėdos apskrities bendruomenės pareigūnai išrinko „Kaimynų kaimynus“

Klaipėdos apskrities bendruomenės pareigūnai išrinko „Kaimynų kaimynus“

Paskutinis gegužės penktadienis – Europos kaimynų diena. Šiuo renginiu siekiama paskatinti glaudesnį bendruomenės narių bendravimą ir socialinį solidarumą, kad žmonės geriau pažintų vieni kitus, jaustųsi saugūs ir empatiški kitiems. Kaimynai raginami tiesiog išeiti į savo kiemą ar sodą ir suruošti nedidelę šventę. Pirmą kartą ši diena buvo paminėta 1999 m. Prancūzijoje, dabar kaimynų susitikimai rengiami visoje Europoje.

Paprastai betarpiškai kartu su bendruomenėmis Kaimynų dieną minėdavę Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai šiemet, dėl vis dar galiojančio karantino, šią dieną nutarė paminėti kitaip – paskelbę „Kaimynų kaimyno“ konkursą, verčiausią šio titulo žmogų rinkti pasiūlė patiems gyventojams. Bendruomenės pareigūnai sulaukė šūsnies istorijų iš visos apskrities, pasakojusių apie šaunius, šalia gyvenančius žmones, buriančius, savo darbais įkvepiančius kitus bendruomenės narius. 

Pavyzdžiui, Aleksandravo kaimo Plungės rajone bendruomenė „Kaimynų kaimyno“ titului nominavo Eitarą Pokvytį, pasak jų – kalvį, visuomenininką ir mėgėjų teatro aktorių viename asmenyje.

„Eitaras yra itin paslaugus, ypač vyresniems kaimo žmonėms - visada randa laiko padėti, suremontuoti sulūžusius padargus, mėgsta juos konstruoti, o išbandydamas – purenti kaimynų daržus. Jis yra kaimo bendruomenės valdybos narys, inicijuoja įvairias talkas ar kitokias veiklas. Vaidina mėgėjų teatre, trupei vykstant į gastroles, dažnai pasiūlo dekoracijas vežti savo automobiliu.“ - rašo Aleksandravo kaimo gyventojai.

Skuodo rajono Mosėdžio miestelio gyventojai „Kaimynų kaimynu“ titulavo Alfonsą Karaziną. 

„Kaimynai nėra matę jo pikto, blogai nusiteikusio. Alfonsas yra labai ,,nagingas" - antram gyvenimui gali prikelti bet kokį sugedusį elektros prietaisą, kaimynai, aišku, noriai naudojasi jo talentu. Alfonsas - labai paslaugus, kuklus, pasirengęs kaimynams pagelbėti bet kokiose situacijose – esą jei žiemą kas pritrūktų malkų, jis atiduotų ir savas, kad tik kitiems būtų šilčiau.“ - rašo Alfonso Kazarino kaimynai. 

Rietaviškiai nominavo visus vieno daugiabučio gyventojus, kurie savo jėgomis, negailėdami savo poilsio dienų, įsirengė aikštelę automobiliams statyti.

Uostamiestyje, pietinės miesto dalies „Kaimynų kaimynu“ išrinktas Sulupės seniūnaitis, policijos rėmėjas Saulius Liekis sako, kad jam didžiausias įvertinimas yra, kad aplink daugėja geranoriškai nusiteikusių žmonių – ir norinčių padėti ištikus bėdai, ir tiesiog kieme pasodinančių gėlių, ar pašluojančių nukritusius lapus. Šiaurinės uostamiesčio dalies titulo nugalėtojas Paupių bendruomenės narys Sigitas Stankūnas teigia, kad būti kaimynišku daug pastangų nereikia – tik su kaimynais elgtis taip, kaip norėtum, jog su tavimi būtų elgiamasi. Abu yra Saugios kaimynystės grupių vadovai.

Išrinkti verčiausius „Kaimynų kaimyno“ titulo Klaipėdos apskrities policijos bendruomenės pareigūnams nebuvo lengva, todėl padėkomis ir atminimo dovanėlėmis apdovanoti nuspręsta ne tik konkurso nugalėtojus, bet visus jam nominuotuosius. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder