Klaipėdoje trūksta darbuotojų

Klaipėdoje trūksta darbuotojų

Klaipėdos teritorinės darbo biržos administracija susitikime su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku akcentavo, kad uostamiestyje problema yra ne didelė bedarbystė, o priešingai – darbuotojų stygius.

Klaipėdos mieste šiemet registravosi 17,6 proc. mažiau bedarbių nei praėjusiais metais, o nedarbo lygis per metus smuko nuo 8,5 proc. iki 7,5 proc.

„Galima prognozuoti, kad nedarbo lygis Klaipėdoje artimiausiu metu dar mažės. Pagal daugiametę tendenciją, vasarą darbo biržos interesantai pasirenka terminuotus, sezoninius ar kitus laikinus darbus“, - aiškino Mindaugas Skritulskas, Klaipėdos teritorinės darbo biržos direktorius.

Šiais metais Klaipėdoje laisvų darbo vietų užregistruota beveik 800 daugiau, nei bedarbių. Augantis darbuotojų deficitas paskatino Klaipėdos teritorinės darbo biržos vadovus intensyvinti bendravimą su potencialiais miesto ir regiono darbdaviais sukuriant jų aptarnavimui geresnes sąlygas.

Prieš mėnesį atidarytas naujas uostamiesčio darbo biržos korpusas, į kurį darbdaviai atvyksta pranešti apie laisvas darbo vietas, susitinka su kandidatais į pasiūlytą darbą, vykdo darbuotojų atrankas.

„Daugelį darbuotojų paieškos ar laisvų vietų registracijos paslaugų darbdaviai gali atlikti naudodamiesi internetu. Bet kai prireikia specifinių paslaugų – mokymų, susitikimų su kandidatais ar darbo biržos specialisto konsultacijos, darbdaviai atvyksta į mūsų padalinį“, - pasakojo M.Skritulskas.

Klaipėdos mero teigimu, geros naujienos darbo biržoje nuteikia optimistiškai, bet besidžiaugiant faktu, jog Klaipėda vienas iš mažiausios bedarbystės lyderių šalyje, miesto strategams reikia skubiai reaguoti į naujieną apie darbuotojų deficitą.

„Viena priežastis, kodėl mieste jau stinga darbo jėgos – nesunkiai nuspėjama. Mūsų miestas yra smarkiai nukraujavęs dėl emigracijos. Tikiuosi, kad geros žinios apie darbo rankų stygių gimtajame mieste pasieks į užsienį dirbti išvykusius klaipėdiečius ir viso regiono gyventojus. Tai lyg kvietimas grįžti į Klaipėdą. Atsigaunantis verslas, matyt, galės pasiūlyti ir dosnesnį atlygį. O miesto politikų prašysiu pagalvoti apie strateginius sprendimus, kaip galėtume paskatinti geidžiamų specialistų pagausėjimą Klaipėdoje“- sakė Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos miesto meras.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder