Klaipėdoje svarstoma riboti patekimą į pajūrį net vietiniams: jei atvyks būriais, kitos išeities nebus

Klaipėdoje svarstoma riboti patekimą į pajūrį net vietiniams: jei atvyks būriais, kitos išeities nebus

Kiekvieną dieną prie jūros pasivaikščioti atvykstančius žmones stebintys policijos pareigūnai neslepia, kad savaitgaliais norinčių pasivaikščioti gerokai padaugėja, tad svarstoma riboti srautus.

Klaipėdos apskr. VPK Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika sako, kad jei tik geresnis oras – automobilių prie jūros lyg vasarą, o atvykstantieji nevengia kulniuoti ir į kitą savivaldybę.

„Jei situacija taps nevaldoma, žmonių skaičiai beprotiški ir masiškai važiuoja, susidaro kamščiai – tada jau situacija bus sprendžiama kitaip. Tokiu atveju – kreipiamės į savivaldybę ir prašome riboti“, – apie galimą scenarijų pasakoja M. Džermeika.

Klaipėdos VPK Kelių policijos tarnybos viršininkas neslepia, kad palaiko žmonių norą būti gryname ore, tačiau primena, kad uostamiesčio pajūrio zona nesibaigia tik tiek Melnrage. O dėl ten vis susidarančių automobilių spūsčių ir besibūriuojančių asmenų ir tenka bene daugiausia bausti nepaisančius karantino.

„Administracinės baudos skiriamos tiems, kurie pažeidinėja taisykles. Kitos galimybės, kaip kontroliuoti – įsitikiname, kaip asmenys turi galimybę judėti. Be abejo, žmonės turi galimybę judėti savo savivaldybėje, tačiau turi laikytis taisyklių – tarkim, paplūdimyje nenužengti į Palangą, dėvėti kaukes, nesibūriuoti“, – aiškina M. Džermeika.

Policijos pareigūnai vieną postų yra įrengę netoli Karklės. Būtent ši vieta aiškiai parodo, kokios spūstys susidaro, kai visi važiuoja per Lideikio gatvę, kuri veda nuo Klaipėdos į Melnragę. Deja, kitos gatvės pravažiuoti nėra, tad čia, anot pareigūno, aiškiai matosi, koks yra žmonių judėjimą.

M. Džermeika sako, kad žmonės turėtų tiesiog įvertinti koks automobilių srautas stovėjimo ir, jei mato, kad aikštelė kone sausakimša, nepatingėti pajudėti kiek toliau. Naujai įrengtų aikštelių šiuo metu išties nemažai, tad protingai renkantis, vietos užteks visiems.

Prasmukti į kitą savivaldybę pėstute taip pat gali ne pigiai kainuoti, tad pareigūnas primena ir apie pajūrio juosta patruliuojančius pareigūnus.

„Policija suaktyvins savaitgalį patruliavimą. Aišku, žmonės būriuojasi ir prekybos centruose. Vertiname objektyviai situaciją, kur didesnė tikimybė pasigauti virusą. Tačiau net ir einant pasivaikščioti reikia laikytis taisyklių“, – primena M. Džermeika.

Dėl šio savaitgalio prašymų savivaldybei aptverti populiariausių lankytinų vietų, kaip tai buvo padaryta per pirmąjį karantiną. Visgi jei žmonės itin aktyviai keliaus prie jūros, toks prašymas Klaipėdos valdininkams bus pateiktas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder