Klaipėdoje planuojami kariniai mokymai - jau šį rudenį

Klaipėdoje planuojami kariniai mokymai - jau šį rudenį

Klaipėdoje planuojami kariniai mokymai "Klaipėdos bastionas 2019", kurių metu kariai ir civiliai mokysis suvaldyti ekstremalias situacijas. Tai penktadienį "Vakarų ekspresui" patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Penktadienį savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas ir jo pavaduotojas O. Mariničius susitiko su pulkininku Vytautu Reklaičiu ir aptarė būsimus mokymus.

"Jie numatomi šių metų rudenį", - komentavo O. Mariničius.

Jis teigė, kad šie mokymai jau vyksta įvairiuose Lietuvos miestuose ir yra tapę tradiciniai. "Vyko Šiauliuose, paskutinį kartą - Vilniuje. Pagrindinė šių mokymų paskirtis - civiliams ir kariškiams mokytis bendradarbiauti krizių ir karo metu", - dėstė direktoriaus pavaduotojas.

O. Mariničius sakė, kad tai pirmasis susitikimas šiuo klausimu su Savivaldybės atstovais. Kol kas projektas dar tik rengiamas.

"Į šiuos mokymus bus įtrauktos civilinės organizacijos, pavyzdžiui, privačios įstaigos", - sakė jis.

O. Mariničius įsitikinęs: "Šie mokymai yra labai reikalingi, kad žinotume, kaip elgtis karo ir krizinėse situacijose."

Tiesa, kol kas nėra žinoma, kas šiuos mokymus finansuos. "Mes nesigilinome, kas finansuos. Galiu tik spėlioti. Žinoma, pagrindinis finansuotojas greičiausiai yra Gynybos štabas, Krašto apsaugos ministerija", - kalbėjo O. Mariničius.

Tad kokius uždavinius turės atlikti Klaipėdos miesto savivaldybė?

"Jie prašė palaikymo. Kalbėta ėjo apie 150 žmonių. Reikės salės. Nėra kažko "galingo". Reikia derinti sąlygas, kad būtų sėdimos vietos ir, žinoma, informacinės technologijos", - pasakojo direktoriaus pavaduotojas.

Miesto Savivaldybė taip pat turės pasirūpinti, kad į šiuos mokymus įsitrauktų bent kelios privačios įmonės. "Tai bus daroma planingai ir mes kalbėsime su vietos atstovais. Kol kas laiko dar turime", - sakė O. Mariničius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder