Klaipėdiečiui verslininkui - kultūros mecenato ženklas

Klaipėdiečiui verslininkui - kultūros mecenato ženklas

Antrus metus iš eilės apdovanoti Lietuvos metų kultūros mecenatai.

Metų kultūros mecenatų ženklai įteikti trims verslininkams už skirtingus nuopelnus ir mecenatystės tradicijų tęstinumą dienraščio “Verslo žinios” renginyje “Metų Gazelė”.

Už ilgametį verslo ir kultūros bendradarbiavimo skatinimą ženklas įteiktas verslininkui Rimantui Cibauskui. Jį rekomendavo Ievos Simonaitytės Klaipėdos apskrities viešoji ir Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji bibliotekos. Verslininkas rėmė Vakarų Lietuvos bibliotekas, knygų leidybą, teatrinę veiklą, konkursus ir festivalius, Lietuvos jūrų muziejų, paminklų kūrimą ir priežiūrą.

Už suteiktą paramą jauniesiems menininkams (asmenims nuo 18 iki 35 metų) apdovanotas Gediminas Kuprevičius, o už suteiktą paramą Lietuvoje vykdytiems kultūros edukacijos projektams apdovanojimas teikiamas draudimo bendrovei AAS "BTA BALTIC INSURANCE Company“.

Apdovanojimo sumanytojas kultūros ministras Šarūnas Birutis teigia, kad apdovanojimas skirtas išreikšti padėką labiausiai prie kultūros sklaidos prisidėjusiems verslininkams.

“Kultūros ir verslo bendradarbiavimas – tai abipusiai naudingi santykiai, kurie užtikrina valstybės tvarų augimą, gerina sąlygas socialiniam ir ekonominiam vystymuisi.  Todėl aš ypač vertinu kultūros lauko globą ir dėkoju visiems, kurie negaili nei laiko, nei lėšų, kad menas ir kūryba žengtų pirmyn. Kūryba – Dievo duotybė, o žmogaus priedermė šią duotybę saugoti”, - sako Š. Birutis.

Šiandien vakare Valdovų rūmuose ministras susitiks su šalies verslo ir kultūros atstovais, 2014 ir 2015 metų kultūros mecenato ženklais apdovanotais verslininkais, kalbėsis, kaip paskatinti mecenatystę šalyje, puoselėti kultūrą, dalyvauti kūrybinių industrijų plėtojime, skatinti jaunuosius talentus, globoti kultūros renginius, padėti šaliai įsigyti vertingus muziejinius eksponatus.

Kultūros ministerija 2014 metais pirmą kartą pakvietė organizacijas siūlyti apdovanoti kultūros mecenatus garbės ženklais „Metų mecenatas“. Kandidatus ženklams gauti kultūros ministrui siūlo juridiniai ir fiziniai asmenys, įgyvendinantys kultūros ir meno projektus Lietuvoje. Kandidatus vertina komisija, kurią sudaro valstybės tarnautojai, verslo bei kultūros atstovai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder