Klaipėdiečiams - ekskursija po prokuratūrą

Klaipėdiečiams - ekskursija po prokuratūrą

Paslaptinga ir uždara – tokie epitetai iki šiol dažnai siejami su prokuratūra. Tačiau šie mitai bus paneigti kovo 30 dieną, mat tądien Klaipėdos apygardos prokuratūra pirmą kartą duris atvers visuomenei – visi norintys galės ne tik pasivaikščioti po pastatą, bet ir bus supažindinti su prokuratūros struktūra, istorija, prokuroro darbu.

„Kovo 30 diena – prokuratūros diena. Prieš 26 metus šią dieną šalies prokurorai susirinko į Vilnių, Prokuratūros kolegijos salę, ir viešai pareiškė savo ištikimybę Lietuvos įstatymams. Taip buvo atsakyta į SSRS mėginimą klasta ir smurtu susigrąžinti Lietuvos prokurorų paklusnumą bei priklausomybę Maskvai. Tad simboliškai šią dieną kviečiame visus, norinčius susipažinti su prokuratūros sistema, prokuroro darbu. Dažnas nežino arba žino labai nedaug apie tai, ką prokuroras veikia, už ką yra atsakingas, tad pažadame, kad po ekskursijos tikrai žinosite daugiau. Labai palaikau prokuroro Sauliaus Galmino idėją, visus norinčius užsukti pas mus į svečius. Pats pažadu pakviesti ir į savo kabinetą“, – sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevčius.

Ekskursijos dalyviai bus supažindinti su prokuratūros sistema – jiems bus papasakota, kokie padaliniai sudaro prokuratūrą, kas įeina į Klaipėdos apygardos prokuratūros sudėtį bei kuo skiriasi skirtinguose prokuratūros padalinių dirbančių prokurorų darbas. Specialiai atvirų durų dienai surengtoje ekspozicijoje Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vytautas Jurkevičius atskleis prokuroro darbo kaitą, bus galima pamatyti, kokiomis darbo priemonėmis anksčiau dirbo prokuroras ir kaip atrodo byla. Prokuroras Saulius Galminas visus susirinkusius supažindins su prokuroro darbo kasdienybe, neformaliąja veikla.

Kovo 30 dieną prokuratūroje rengiamos net dvi ekskursijos. Pirmoji visus norinčius pakvies 13.30 val., o antroji – 15.30 val. Kadangi ekskursijų dalyvių skaičius ribotas, visi norintys kviečiami registruotis iš anksto telefonu 8 698 79 031 arba el. paštu [email protected] .

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder