Klaipėdiečiai pateisino dainuojančio miesto statusą

Klaipėdiečiai pateisino dainuojančio miesto statusą

Šeštus metus organizuojamo Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų festivalio-konkurso "Mes - Lietuvos vaikai" pagrindinis prizas pirmą kartą liko Klaipėdoje. Praėjusį savaitgalį vykusioje šventėje geriausiu šalies vaikų ir jaunimo choru pripažintas Vydūno gimnazijos choras, vadovaujamas Arvydo Girdzijausko.

Vaikų ir jaunimo chorų konkursą "Mes - Lietuvos vaikai" organizuojančios chorinės bendrijos "Aukuras" pirmininkas Algirdas Šumskis vakar džiaugėsi, kad renginys praėjo sklandžiai ir sulaukia gausių pagyrų.

"Labai džiugu, kad dainuojančių vaikų ir jaunimo Lietuvoje nemažėja. Į šventę atvyko dar daugiau dalyvių, nei registravosi, t.y. daugiau nei 6 tūkstančiai jaunųjų dainininkų. Gaila, kad žiūrovų šįsyk buvo mažiau nei ankstesniais metais. Galbūt klaipėdiečiai prioritetą teikia kitokio pobūdžio renginiams, gal permainingas oras išgąsdino. Trūko ir reklamos apie konkursą bei festivalį, nes reklama labai brangiai kainuoja, o mūsų biudžetas labai suspaustas. Vis dėlto tie žiūrovai, kurie atėjo į Vasaros koncertų estradą, ir tie, kurie stebėjo renginio transliaciją internetu, labai džiaugėsi švente", - apibendrino VI Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų festivalį-konkursą "Mes - Lietuvos vaikai" A. Šumskis.

Pašnekovas ypač džiaugėsi puikiais klaipėdiečių pasirodymais konkurse. "Klaipėda nuo seno didžiuojasi giliomis chorinėmis tradicijomis. Labai džiaugiuosi, kad Klaipėdos Vydūno gimnazijos choras šiais metais iškovojo didįjį konkurso prizą ir įtvirtino Klaipėdos - dainuojančio miesto statusą", - didžiavosi vydūniečių pasiekimais pašnekovas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder