Klaipėdai - specialus prezidentės sveikinimas

Klaipėdai - specialus prezidentės sveikinimas

Einant į Valstybės atkūrimo dienos minėjimą buvo šiek tiek neramu, ar susirinks klaipėdiečiai į Atgimimo aikštę. Gal įgriso jiems šaltas ir įkyrus vėjas, ko gero, vienintelis trukdęs uostamiesčio gyventojams linksmai švęsti visas šventes, kurių per ilgąjį savaitgalį tikrai netrūko.

Tačiau nuo Marijos Taikos Karalienės bažnyčios, kurioje buvo aukojamos šventos Mišios už Tėvynę, atžygiuojančios rikiuotės laukė jau nemažas būrys klaipėdiečių.

Rikiuotėje dalyvavo Karinių jūrų pajėgų (KJP) orkestras, KJP, Krašto apsaugos savanorių pajėgų 3-asis, Sausumos pajėgų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės, Klaipėdos teritorinės muitinės, Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato būriai. Atžygiavusi rikiuotė kaipmat pakėlė visų susirinkusiųjų nuotaiką.

Šiemet garbė pakelti Lietuvos vėliavą suteikta Klaipėdos vaikų ligoninės gydytojai Irenai Ievai Žukienei. Lietuvos tautišką giesmę mitingo dalyviams giedoti padėjo Žvejų rūmų choras "Klaipėda".

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas susirinkusiems perskaitė specialų šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimą klaipėdiečiams. Prezidentė Klaipėdą, kurioje gyvena daugelio tautybių žmonės, vadina Lietuvos vienybės švyturiu. Pasak šalies prezidentės, Vilnius yra Lietuvos širdis, o Klaipėda, atplaukus laivui dujų saugykla "Independence," tapo Lietuvos energetinės nepriklausomybės sostine.

V. Grubliauskas priminė, jog pasaulyje šiuo metu žvanga ginklai, visai netoli Lietuvos liejamas kraujas, tad šalies nepriklausomybė turi būti mūsų kasdienis rūpestis. "Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad gyvenu tokiame mieste kaip Klaipėda, Lietuvos fortposte. Valstybės atkūrimo šventę reikia justi širdyje kasdien", - kalbėjo Klaipėdos meras. Jis priminė, kad klaipėdiečių dar laukia daug darbų kuriant klestintį miestą ir padėkojo miestelėnams, kad gausiai susirinko paminėti Valstybės atkūrimo dieną.

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius profesorius Viktoras Senčila atkreipė dėmesį į tai, kad Klaipėda yra ne tik keleivių ir krovinių uostas, Lietuvos ekonomikos vartai, bet ir jaunimo, studentų uostas. Ji turi 6 aukštąsias mokyklos, kuriose mokosi daugiau kaip 12 tūkstančių studentų. V. Senčila pabrėžė, jos valstybės turtas - joje gyvenantys žmonės. Profesoriaus svajonė, kad nebeliktų LRT laidos "Emigrantai", kad nebebūtų tokio poreikio. "Lietuvos ateitį reikia kurti, čia, šioje žemėje", - sakė jis.

Jaunosios kartos vardu kalbėjo Varpo gimnazijos IV klasės mokiniai Mantas Pliuškys ir Justas Kreišmontas. Jie sakė suvokiantys, kad protėviai gyveno, kūrė, kovojo tam, kad jie galėtų gyventi, kad meilė Tėvynei - kiekvieno mūsų pareiga, politinė ir moralinė drąsa.

Po iškilmingosios dalies, minėjimo dalyviai tradiciškai buvo vaišinami karšta arbata, koncertavo Žvejų rūmų ansamblis "Žilvinas" ir senjorų šokių kolektyvas "Klaipėdos zunda".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder