Klaipėda mezga ryšius su Kroatija

Klaipėda mezga ryšius su Kroatija

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas susitikęs su Kroatijos Respublikos ambasados Lietuvoje laikinuoju reikalų patikėtiniu Krešimir Kedmenec nutarė tiesti ir plėsti kultūrinius bei ekonominius tiltus.

Trečiadienį mero popietė su Kroatijos Respublikos ambasados Lietuvoje laikinuoju reikalų patikėtiniu prasidėjo pokalbiu apie valstybių panašumus ir bendrą istoriją. Krešimir Kedmenec išreiškė norą sutvirtinti santykius bendrais projektais, verslu, teigdamas, jog galime pasimokyti vieni iš kitų. Kroatijos atstovas tai pat paminėjo, jog pradžia jau padaryta. Rijekos ir Klaipėdos universitetų sąjunga, „Kultūros fabriko“ visai neseniai surengta paroda „Kroatija iš paukščio skrydžio“, AB „Klaipėdos naftos“ indėlis į Kroatijos suskystintų dujų terminalo statybas, taip pat ryt (spalio 27 d.), 18 val. vyksiantis Kroatijos mecosoprano ir Lietuvos pianistės koncertas Klaipėdos universiteto Menų akademijos koncertų salėje - tai keletas bendrų projektų, kurių rezultatais jau gali pasidžiaugti abi šalys.

Kroatijos Respublikos ambasados Lietuvoje laikinasis reikalų patikėtinis pristatė galybę bendradarbiavimo idėjų. Viena jų - įtraukti į Klaipėdos pilies džiazo festivalį vieną iš Kroatijos vokalisčių, taip dar labiau sustiprinant kultūrinius santykius. Taip pat, plėsti lietuvišką verslą Kroatijoje ir atvirkščiai. Krešimir Kedmenec išreiškė siekį kuo greičiau įkurti Klaipėdoje Kroatijos garbės konsulatą. Tuo tarpu Klaipėdos meras pasakojo, jog palankiai žiūrį į bendradarbiavimą bei džiaugiasi pasiūlymų gausa.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder