Klaipėda Kalėdas pasitiks kaip gerosios žvaigždės miestas

Klaipėda Kalėdas pasitiks kaip gerosios žvaigždės miestas

Artėjant gražiausioms metų šventėms, klaipėdiečiai raginami uždegti savo namų languose bei širdyse gerumo žvaigždes. Šios Kalėdos skatins miestiečius prisiminti tuos, kuriems reikia pagalbos ir stinga šilumos.

Šventinis laikotarpis žada būti kupinas jaukių renginių, kurių metų bus renkamos aukos sunkiau gyvenantiems žmonėms.

Įvairiausių senelių paradas

Šventinių renginių maratonas šiemet prasidės gruodžio 7 d., kai Teatro aikštėje bus įžiebta kalėdinė eglė.

"Susirinkusių į eglutės įžiebimo ceremoniją lauks muzikinė mįslė "Painiava dėl Kalėdų senelio". Visus džiugins į šventę atvykę Senelis Blynas, Senelis Obuolys, Senelis Meduolis, Senelis Šokoladas ir, žinoma, Kalėdų senelis", - intrigavo kalėdinę programą sukūrusios VšĮ "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys.

Pasak jo, stengiamasi, kad šventėje turėtų galimybę pasirodyti klaipėdiečių kolektyvai. Iš viso šventinėje programoje dalyvaus 50 atlikėjų, tarp jų - "Junior City Jazz" ir "Credo" kolektyvai.

"Nenoriu išduoti visų "razinų", bet eglutės įžiebimo ceremonijoje netrūks nei pirotechnikos, nei lietuviškų kalėdinių dainų", - žadėjo R. Žiubrys.

Jį papildydama Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė žadėjo, kad šiemet Teatro aikštėje stovėsianti dirbtinė Kalėdų eglė bus papuošta tokiais puošybos elementais, kokie dar nebuvo panaudoti nė viename Lietuvos mieste.

Eglei teks išleisti beveik 60 tūkst. litų, puošybos elementams - kone 15 tūkst. litų.

Teatro aikštėje įsikurs ir 12 iliuminuotų, apšviestų angelų.

Kviečia dalintis gerumu

Eglutės įžiebimo ceremonija pradės mieste gerumo renginių maratoną.

Nuo gruodžio 8 d. iki gruodžio 22 d. tiek klaipėdiečiai, tiek miesto svečiai bus kviečiami į Teatro aikštėje vyksiančias temines šventes - labdaros muges: "Maltiečių" sriubos, meduolių, obuolių, blynų, šokolado.

"Mintis yra tokia, kad visi šie skanėstai nebus pardavinėjami, jais susirinkę žmonės bus vaišinami. Tačiau jie galės paaukoti gerumo litų, už kuriuos Maltos ordino pagalbos tarnyba galės pasirūpinti ir pamaitinti vienišus ir savimi negalinčius pasirūpinti senelius", - pasakojo R. Žiubrys.

Maltos ordino pagalbos tarnybos projektų koordinatorius Klaipėdoje Bronius Einars pažymėjo, kad tai ko gero pirmas atvejis ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje, kai miestas solidarizuojasi su socialiniu partneriu kilniam tikslui.

"Jau aštunti metai vyksta Maltiečių sriubos akcijos mieste. Tačiau dar daug kas pačią idėją supranta klaidingai. Galvojama, kad tokių akcijų metu kviečiami pavalgyti tik varguoliai, tad kiti gėdijasi eiti. Šios akcijos tikslas kiek kitoks - atkreipti visų dėmesį į egzistuojančią socialinę problemą, todėl ir pasiūlėme šiuos renginius vadinti gerosios žvaigždės vardu", - sakė B. Einars.

Jo duomenimis, Klaipėdoje šiuo metu "Maltiečiai" rūpinasi 29 seneliais, tačiau poreikis - kelis kartus didesnis.

Koncertuos ir "Tele Bim-Bam

Kiekvieną gerumo žvaigždės savaitgalį be skanėstų ir malonaus bendravimo bus galima susitikti ir su eglutės įžiebimo vakarą sutiktais personažais, vyks įvairios akcijos, prie kurių žada prisidėti miesto kolektyvai.

O gruodžio 21 d., kuri paskelbta blynų švente, susirinkusių lauks "Tele Bim-Bam" koncertas, kurio pradžia numatyta 17 val.

Kiekvieną šventinio savaitgalio dieną vainikuos 19 val. Teatro aikštėje pasirodysiantis Kalėdų senelis ir jo sekama pasaka.

"Dabar, žiūrint į scenarijų, atrodo, kad šios Kalėdos bus arčiausiai žmogaus ir, net neabejoju, pačios šilčiausios. Tikiuosi, kad pavyks sukurti tikrąją Kalėdų dvasią, pagrįstą atjauta, geraširdiškumu, gebėjimu dalintis. Smagu, kad Klaipėda taps "Gerosios žvaigždės ambasadore" ir šiuo titulu puošis visus metus", - džiaugėsi Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ir ragino pasipuošti ne tik savo širdis, bet ir namų langus, kad tamsiuoju metų laiku mieste būtų šviesiau.

Miesto gatvėse jau baigiami montuoti šviečiantys puošybos elementai tradiciškai bus įžiebti kartu su miesto kalėdine egle - gruodžio 7 d.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder