Klaipėda - už Slengių prisijungimą

Klaipėda - už Slengių prisijungimą

Miesto Tarybos narių nuomonės šiuo klausimu išsiskyrė. Vieni ragino nepriimti slengiškių, nes tada miestas užsikrautų finansinę naštą. Kiti siūlė neignoruoti žmonių iniciatyvos, kurią jau patvirtino ir vidaus reikalų ministras.

Apklausoje dėl prisijungimo prie Klaipėdos miesto dalyvavo 26 proc. slengiškių, kurių 58 proc. pasisakė už prisijungimą. Teigiama, kad Slengiai miestui duos pajamų - iš žemės mokesčio, žemės nuomos mokesčio, gyventojų pajamų mokesčio.

"Slengiuose yra 1 100 gyventojų, parašus dėl prisijungimo pateikė 156. Ar tai yra daug? Būkim biedni, bet teisingi - tai nėra žibantys skaičiai. Dalis ten gyvenančių žmonių ir taip moka mokesčius Klaipėdos miestui. Investuosime į kvartalą už miesto, o miesto gyventojai liks našlaičiai ir lauks daugiabučių kiemų tvarkymo, apšvietimo ir viso kito", - kritiškai žvelgė politikė Lilija Petraitienė.

Jai antrino ir Nina Puteikienė, tokią miesto teritorijos plėtrą sulyginusi su indėnų žemių užkariavimu: "Neketinu pritarti primityviai vykdomoms mėlynojo proveržio nuostatoms. Tai ne proveržis, o indėnų teritorijų užkariavimas prijungiant žemes kartu su gyventojais. Siūlau pirmiausia pasirūpinti miesto centru, pietiniais rajonais."

Vis dėlto dauguma Klaipėdos tarybos narių nusprendė, kad įvykusi apklausa yra teisėta, buvo išreikšta gyventojų valia, kurią reikia gerbti ir į kurią reikia atsižvelgti, o apie infrastruktūrą bus kalbama tada, kai gyvenvietė taps miesto dalimi.

Slengiškių norui šlietis prie Klaipėdos miesto pasipriešino Klaipėdos rajono taryba, jau anksčiau nepritarusi Slengių atsiskyrimui nuo rajono. Galutinį sprendimą turės priimti Seimas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder