Keleivių kontrolė baudžia ir mokinukus

Keleivių kontrolė baudžia ir mokinukus

Moksleivio pažymėjimą namuose palikusiam Klaipėdos moksleiviui kelionė autobusu baigėsi skaudžiai - keleivius tikrinusi kontrolė vaikinui skyrė nuobaudą už tokį nusižengimą. Tačiau moksleivio tėtis piktinasi, kad net ir kitą dieną pateikus mokinio pažymėjimą bauda anuliuota nebuvo.

Pasak klaipėdiečio, tai tebuvo žmogiška ir turbūt neretam nepilnamečiui pasitaikanti situacija. Tačiau dokumentą pateikus VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) Klientų aptarnavimo centro specialistams, kalbos apie atleidimą nuo sankcijos nė nebuvo.

Tačiau įstaigos Teisės ir administravimo departamento vadovas Julius Paulikas priminė, jog visi kontrolės veiksmai ir administracinė teisena yra ne iš piršto laužta, o vykdoma, laikantis LR administracinio nusižengimo kodekso nustatytos tvarkos.

"Negaliu identifikuoti konkrečios situacijos, tačiau, jeigu viešuoju transportu važiuoja asmuo, įsigijęs bilietą su nuolaida, tačiau be dokumento, t. y. be teisės į lengvatą, kodeksas už tai numato vienokio dydžio sankciją - nuo 16 iki 30 eurų. O jei asmuo tiesiog pamiršo su savimi pasiimti dokumentą, sankcija yra mažesnė - nuo 10 iki 14 eurų", - priminė jis.

Tikėtina, kad konkrečiu atveju, kai autobusu važiavęs moksleivis kontrolei įrodinėjo, kad jis dokumentą pamiršo pasiimti su savimi, jam turėjo būti surašytas patikrinimo aktas. Na, o sekančią dieną, atvykus į įstaigą ir pateikus pažymėjimą, jam vis tiek turėjo būti paskirta administracinė nuobauda, tačiau sušvelninta. Maža to, nepilnamečiams yra skiriama pusė minimalios baudos, taigi greičiausiai minėtas moksleivis turėjo susimokėti pusę minimalios nuobaudos - iš viso apie 5 eurus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder