Kas išdarkė kandidatės į merus Lilijos Petraitienės rinkimų programą?

Kas išdarkė kandidatės į merus Lilijos Petraitienės rinkimų programą?

Lilija Petraitienė, Klaipėdos socialdemokratų kandidatė į merus, parašė skundą Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) dėl galimai sąmoningai iškreiptos kandidatės į merus programos pateikimo informaciniame leidinyje, išleistame 68 tūkstančių tiražu už mokesčių mokėtojų pinigus.

Programa prieš spausdinimą visada yra derinama su kandidatu. "Mano, kandidatės į Savivaldybės merus, programa sutrumpinta savavališkai. Iš pateiktos programos beliko keli punktų pavadinimai, liko tik šūkiai, bereikšmės frazės. Mano giliu įsitikinimu, tai padaryta sąmoningai, norint suklaidinti rinkėją. Tai gali turėti lemiamos įtakos rinkėjų apsisprendimui ir galimiems rinkimų rezultatams", - sako Lilija Petraitienė.

Kandidatė į Klaipėdos miesto merus Lilija Petraitienė teigia praradusi daug potencialių rinkėjų tarp vyresnio amžiaus klaipėdiečių, kurie jai yra labai svarbūs. "Senjorai sąžiningai ir atsakingai skaito rinkiminius leidinius bei nuodugniai analizuoja kandidatų programas. Programa buvo rengiama labai atsakingai ir skirta įvairiausio amžiaus klaipėdiečiams", - sako kandidatė.

L. Petraitienė įtaria, kad tai sąmoninga miesto liberalų diversija prieš ją - Klaipėdos rinkimų apygardai šiemet vadovauja liberalų atstovas. "Klaipėdos politiniame gyvenime dalyvauju jau kone 20 metų ir tai precedento neturintis atvejis - programos visada buvo derinamos ir korekcijos spausdinamos tik patvirtinus kandidato parašu. Liko neatsakytas klausimas, kodėl buvo sudarkyta būtent mano programa. Neatmetu galimybės, nesulaukusi greito VRK sprendimo, kreiptis į Prokuratūrą. Situacija man kelia įtarimą, mat, dirbdama Klaipėdos miesto taryboje, aktyviai kėliau miestiečiams kenkiančius valdžios sprendimus, korupcijos apraiškas ir jas viešinau. Įtariu, jog tai sąmoninga liberalų keršto akcija prieš mano asmenį."

Informacinis leidinys rinkėjams atspausdintas su gramatinėmis klaidomis, nederintas su kalbininkais. Leidinyje skirtingiems kandidatams į Tarybos narius, merus skirtuose puslapiuose panaudoti skirtingi ir skirtingo dydžio šriftai, tuo pažeidžiant kandidatų lygybės principą. Tos pačios klaidos ir pristatant kandidatų sąrašų programas.

www.lsdpklaipeda.lt

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDP Klaipėdos skyriaus rinkiminės sąskaitos.

Užs. Nr. 160440.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder