Karantininė ekskursija: atrask dingusią Klaipėdą su virtualiu gidu

Karantininė ekskursija: atrask dingusią Klaipėdą su virtualiu gidu

tacinis pasivaikščiojimas - ekskursija "Dingusi Klaipėda" su virtualiu gidu - nauja, smagi, įdomi, prasminga pramoga, kurią drąsiai galima išbandyti ir karantino periodu.

Tiems, kam įdomu, kur dingo Junkerių gatvė, kurioje stovėjo visą miestą nuo pražūtingo gaisro išgelbėjęs sandėlis, kur prapuolė didinga Reformatų bažnyčia, kurioje vietoje buvo pagrindinė Klaipėdos birža, kodėl vibruoja grindinys nuo Tiltų gatve važiuojančio transporto. Lyg detektyvinę bylą narpliojant dingusios Klaipėdos paslaptis, žingsnis po žingsnio atsiverčia istorijos knygos puslapiai. Net nepajunti, kaip nužingsniuoji 2,5 kilometrų ilgio maršrutą aplink Klaipėdos senamiestį.

Orientacinę ekskursiją su virtualiu gidu sukūrė Druskininkuose registruota MB "Treniruotas protas". Tai jau penktas šios komandos parengtas maršrutas. Orientacinės ekskursijos jau vyksta Druskininkuose, Birštone, Palangoje.

Norų išsipildymo, laimės ir sėkmės vieta.

"Dingusios Klaipėdos" temą maršrutui, pasak "Treniruoto proto" atstovės Indrės Pozingės, padiktavo mūsų miesto istorija.

"Kai pradėjome domėtis Klaipėdos miesto istorija, internetas, knygos atskleidė, kad dabartinis uostamiestis labai skiriasi nuo miesto, kuris buvo praeityje. Didysis gaisras, pasauliniai karai, švedų puldinėjimai, sovietmetis paliko randus ir pakeitė Klaipėdos veidą. Labai liūdna, tačiau šis procesas tęsiasi ir dabar. Klaipėdos senamiestyje visai neseniai nugriauti pastatai, kuriems statyti buvo naudotos buvusios Klaipėdos pilies plytos, niokojami meno kūriniai. O vaizdai iš praeities - labai gražūs, nostalgiški ir intriguojantys surasti, kur ta vieta, kaip ji atrodo", - pasakojo orientacinio pasivaikščiojimo po Klaipėdos senamiestį idėją I. Pozingė.

Fotografija sėkmingai įgyvendinus užduotį.

Atidūs ekskursijos dalyviai, anot pašnekovės, maršrutą įveikia per pusantros valandos, labiau išsiblaškę gali nužingsniuoti ir 3-4 kilometrus ir užtrukti porą valandų.

Kad atrastum šiuos paslaptingus ženklus tenka labai atidžiai stebėti aplinką.


Dalyvauti šioje ekskursijoje labai paprasta. Pasivaikščiojimui reikia tik išmaniojo telefono ir prieigos prie interneto. Kryptis, kur eiti, kokias užduotis atlikti, kokius klausimus atsakyti ir informaciją apie lankomus objektus virtualus gidas atsiunčia "Messenger" pranešimais arba į specialią programėlę, kurią ekskursijos dalyviai gali atsisiųsti.

Prie aukščiausio uostamiesčio fachverkinio pastato.

Ekskursija "Dingusi Klaipėda" rekomenduojama 1-4 dalyviams, tinka šeimoms su vaikais, draugų kompanijoms. Pasak I. Pozingės, gali joje dalyvauti ir didesnė grupė žmonių, tačiau jie tada turėtų pasiskirstyti komandomis ir išeiti skirtingu metu. "Galima net surengti varžybas, kas greičiau surinks daugiau taškų. Taškai skiriami už teisingai atliktas užduotis ir atsakytus klausimus pasivaikščiojimo metu", - pasakojo orientacinio pasivaikščiojimo sumanytoja.

Senosios Klaipėdos naikinimo procesas, deja, vyksta ir dabar.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder