Kandidatūroms teikti liko dvi dienos

Kandidatūroms teikti liko dvi dienos

"Vakarų ekspreso" redakcija iki rytojaus 24 val. dar laukia jaunųjų talentų kandidatūrų ketvirtajai "Švyturio" Klaipėdos ateities" stipendijai, siekiančiai 4 tūkst. eurų, gauti.

UAB "Švyturys-Utenos alus" įsteigtos stipendijos tikslas - skatinti aktyvius 18-35 metų amžiaus Klaipėdos miesto ir rajonų bendruomenių narius, iniciatyvius visuomenininkus, jaunuosius menininkus, mokslininkus, perspektyvius sportininkus ir kitus jaunus žmones, prisidedančius prie Klaipėdos miesto bei viso krašto gražinimo, jūrinio gyvenimo vystymo, naujų tradicijų kūrimo.

Stipendija - vienas iš būdų, kuriuo "Švyturys-Utenos alus" prisideda prie uostamiesčio kultūrinio ir visuomeninio gyvenimo. Bendrovė taip pat yra nuolatinis Jūros šventės bei kitų visuomeninių, kultūrinių bei sportinių renginių rėmėjas.

Paraiškas iki gegužės 31 d. 24 val. galima atsiųsti el. paštu adresu [email protected] arba įprastu paštu "Vakarų ekspreso" redakcija, M. Mažvydo al. 3, Klaipėda. Taip pat savo siūlymus galite palikti "Vakarų ekspreso" Klientų aptarnavimo skyriuose M. Mažvydo al. ir prekybos bei pramogų centre "Akropolis" (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo).

Paraiškoje turi būti nurodyta, kodėl siūlomas 18-35 metų amžiaus kandidatas yra vertas tapti "Švyturio" Klaipėdos ateities" stipendijos laureatu; kokių pasiekimų ir nuopelnų turi kandidatas Lietuvos ir tarptautiniu mastu; kaip stipendija jam padėtų garsinti Klaipėdos vardą.

Nuo birželio 1 d. iki 14 d. 12 val. už pateiktas kandidatūras bus galima balsuoti "Vakarų ekspreso" interneto portale www.VE.lt. Aštuoni daugiausiai skaitytojų balsų sulaukę kandidatai bus pristatyti komisijai, sudarytai iš "Švyturio-Utenos alaus", Klaipėdos savivaldybės ir "Vakarų ekspreso" atstovų. Jie, atsižvelgę į klaipėdiečių palaikymą, nuspręs, kuris jaunasis talentas bus paskatintas "Švyturio Klaipėdos ateities" stipendija.

Kandidatai

Deividas Ščuras - IT kūrėjas, sukūręs interaktyvų žemėlapį "Klaipėda: anuomet ir dabar", virtualų radinių biurą "Rastas.lt", kuris 2016 m. gruodį buvo įvertintas "BZN start Startup Awards 2016".

Vytautas Kairys - Klaipėdos lėlių teatro kūrėjas, muzikos, dainų kūrėjas ir atlikėjas, šiuo metu režisuojantis Klaipėdos lėlių teatro gatvės pasirodymų ciklą ir miuziklą "Familia", skirtą projektui "Klaipėda - Lietuvos kultūros sostinė".

Agnė Kišonaitė - tapytoja, meno instaliacijų bei objektų kūrėja, kurios sukurta kilimų su paukšteliais kolekcija 2015 m. laimėjo nacionalinį prizą "Geras dizainas", o meno objektas "Lūpdažis milžinas" drauge su panaudotų nagų lako buteliukų mozaika "Stiklo pūtimas" dalyvavo 17 atrinktų menininkų iš viso pasaulio Lozanoje vykusioje parodoje "Esprit up cycling 2016". Šiuo metu ji kuria panaudotų insulino švirkštų skulptūrą "Diabetas".

Augustas Navickas - neįgalus irkluotojas, Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse iškovojęs dešimtąją vietą bei pagerinęs savo asmeninį rezultatą.

Lina Marija Domarkaitė - talentinga ir perspektyvi Lietuvos smuikininkė, klaipėdietė, kuri jau nuo 7-erių metų garsina Lietuvos vardą daugelyje nacionalinių ir tarptautinių konkursų bei festivalių.

Brigita ir Roberta Ivanauskaitės - dvynės seserys, itin perspektyvios rankininkės. Abi žaidžia Klaipėdos "Dragūno-Viesulo" moterų rankinio komandoje, atstovauja Lietuvai nacionalinėje moterų rinktinėje. Brigita, dar net nesulaukusi pilnametystės, buvo išrinkta geriausia Lietuvos rankininke.

Lukas Simėnas - Klaipėdos "Dragūno" rankininkas. Jaunas ir labai perspektyvus sportininkas, jau daug metų ginantis Klaipėdos garbę įvairaus amžiaus miesto rinktinėse, Klaipėdos universiteto komandoje bei Lietuvos vardą jaunių ir jaunimo rinktinėse, taip pat yra nacionalinės vyrų rankinio rinktinės narys, ne kartą tapęs Lietuvos čempionu.

Viktorija Varanavičiūtė - pianistė, kuri, aktyviai koncertuodama ir dalyvaudama respublikiniuose bei tarptautiniuose konkursuose, garsina Klaipėdos vardą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Žydrūnas Vičinskas - etnologijos mokslo doktorantas, ruošiantis disertaciją, kurios pagrindas yra Mato Pretorijaus užrašytos mitinės medžiagos patikimumo nustatymas. Ž. Vičinskas aktyviai vykdo mokslinę veiklą. Iki šiol perskaitė vienuolika pranešimų respublikinėse bei tarptautinėse konferencijose, jų pagrindu parengė šešias publikacijas recenzuojamuose mokslo žurnaluose.

Aušra Vaštakaitė - muzikos kūrėja ir koncertuojanti atlikėja, grojanti, dainuojanti ir kurianti Klaipėdą jau 5 metus garsinančioje grupėje "Hit-Kick" bei naujame išskirtiniame džiazo ir elektroninės muzikos projekte "Svingulingu". Ji sukūrė muziką daugiau nei tuzinui spektaklių ir įspūdingų pasirodymų Klounų teatro studijoje bei Klaipėdos lėlių teatre.

Povilas Klimas - Klaipėdos universiteto studentas, įgyvendinantis įvairius projektus, kurių naujausias - ekskursijos su dviračiais po Klaipėdą - startuos birželio viduryje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder