Kandidatų šou Klaipėdoje

Kandidatų šou Klaipėdoje

Praėjusį savaitgalį Klaipėdoje pasirodę kandidatai į prezidento postą Ingrida Šimonytė ir Gitanas Nausėda mėgino susišluoti uostamiesčio rinkėjų simpatijas. Kuriam iš jų tai labiau pavyko, paaiškės sekmadienį. O štai pirmadienį Lietuvos savivaldybėse prasidėjo išankstinis balsavimas prezidento rinkimų antrajame ture.

Pirmadienio rytas Klaipėdos miesto savivaldybėje, vos prasidėjus išankstiniam balsavimui, neapsiėjo be trukdžių.

"Manau, kad aktyvumas didės. Pirmajame ture išankstiniame balsavime pirmą dieną turėjome 995 rinkėjus. Šiuo metu rinkėjų aktyvumas yra šiek tiek mažesnis", - pasakojo Klaipėdos miesto rinkimų apygardos pirmininkas Adolfas Gritėnas ir skaičiavo, kad iki 12 valandos pirmadienį išankstiniame balsavime dalyvavo 280 rinkėjų.

Jis pasakojo, kad 8 valandą prasidėjus balsavimui sutriko Vyriausiosios rinkimų komisijos interneto puslapio veikla, nebuvo formuojami rinkėjų lakštai.

"Tačiau spūsčių tai nesudarė. Dabar viskas vyksta sklandžiai", - teigė A. Gritėnas.

Gyrė uostamiestį

Abu kandidatai praėjusį savaitgalį dalyvavo Klaipėdoje vykusiose šventėse ir bendravo su miestiečiais.

G. Nausėda šeštadienį prie Dangės krantinės į burlaivio "Meridianas" burių pakėlimo ceremoniją susirinkusiems klaipėdiečiams dėstė, kad šis miesto simboliu tapęs laivas - tai tarytum Lietuva, ketinanti pakelti bures: "Tik jai reikia truputį vėjo. O tas vėjas - tai mūsų žmonių ir piliečių gera valia."

"Norite įkvėpimo? Atvykite į Klaipėdą. Norėdamas pajusti tą įkvėpimą ir įkvėpti sūraus vėjo, oro, aš labai džiaugiuosi galėdamas šiandien būti su jumis. Sekmadienį galėsiu atšvęsti jubiliejų. Ir aš nežinau, kur geriau galėčiau tai padaryti, jei ne savo gimtajame mieste", - pagyras ir komplimentus uostamiesčiui žarstė kandidatas į prezidento postą, Klaipėdoje pirmojo balsavimo metu surinkęs 36,33 proc. rinkėjų balsų.

Su G. Nausėda šventėje dalyvavo ir miesto meras V. Grubliauskas, bendravęs su kandidatu į prezidentus. Žinia, meras G. Nausėdai yra išreiškęs palaikymą.

Bėgo apsupta rinkėjų

Sekmadienį uostamiestis sulaukė ir I. Šimonytės. Politikė, pirmojo rinkimų turo metu Klaipėdoje surinkusi 27,29 proc. rinkėjų balsų, "Vakarų ekspresui" sakė žinanti, kad jos populiarumas Klaipėdoje mažesnis už konkurento, tačiau dėl to nenusimena, nes žmonės renkasi pagal savo įsitikinimus.

I. Šimonytė dalyvavo vienuolių pranciškonų inicijuotame "Vilties bėgime", kuriame kartu su savo rinkėjais, apsivilkusiais specialiais už kandidatę balsuoti raginančiais marškinėliais, bėgo trumpą distanciją.

"Bėgau ne itin sparčiai. Mano sportas - tai šiaurietiškas vaikščiojimas. Tai man labiausiai patinka. Bėgti - gana nuobodu. Ypač - ilgesnes distancijas. O štai kai eini greitai, taip, kaip ir galvoji, o aš galvoju labai greitai, tai tas šiaurietiškas vaikščiojimas man labai priimtinas", - iškart finišavusi susirinkusiems ir ją kalbinusiems žurnalistams sakė kandidatė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder