"Kamino biurai" virs inovacijų slėniu

"Kamino biurai" virs inovacijų slėniu

Buvusios "Klaipėdos medienos" katilinės vietoje biurus ketinę statyti verslininkai nusprendė pakoreguoti projektą, tačiau senąjį kaminą ir toliau žadama palikti.

Bendrovė Uosto verslo centras vakar išplatino pranešimą, kuriame informuojama, jog Klaipėdos regiono taryba vienbalsiai suteikė regioninės svarbos statusą projektui "Inovacijų ir verslo slėnis". Taip esą uždegta žalia šviesa naujam technologijų parko įkūrimui.

Bendrovės vadovas Šarūnas Butkus tikina, kad įmonė projektą plėtos privačiomis bei skolintomis lėšomis. Žadama investuoti mažiausiai 7,6 mln. eurų ir sukurti verslo startuoliams reikalingą infrastruktūrą - mažiausia 120 darbo vietų, mokymų bei konferencijų sales, bendras erdves. Tvirtinama, kad būsimajame centre įsikursiančios įmonės per metus eksportuos paslaugų už 7 mln. eurų.

Pasak Š. Butkaus, projektas bus įgyvendinamas Liepų gatvėje esančioje buvusioje "Klaipėdos medienos" katilinės teritorijoje. Pernai rudenį čia bendrovė "Viremida Group" buvo pradėjusi statyti "Kamino biurų" kompleksą.

"Tiesiog pasikeitė projekto koncepcija. Bet jį vis tiek įgyvendina "Viremidos" grupė", - aiškino Š. Butkus.

Pranešime teigiama, kad šis projektas įgyvendinamas bendradarbiaujant su VšĮ "Investuok Lietuvoje", VšĮ "Versli Lietuva", Lietuvos inovacijų ir technologijų institutu bei Klaipėdos savivaldybe.

Š. Butkus tikino, kad Nacionalinės žemės tarnybos pareikštos teisinės pretenzijos dėl nugriovus katilinę susiformavusio neva per didelio sklypo neturėtų trukdyti įgyvendinti pakeistą projektą, nes deramasi dėl taikos sutarties.

"Kaminas išliks. Jis jau dabar apšviečiamas vakarais, o Jūros šventei bus specialus apšvietimas, imituosiantis švyturį", - sakė Š. Butkus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder