Kalviai miestui dovanoja Meilės medį

Kalviai miestui dovanoja Meilės medį

Šeštajame "Keturių vėjų" simpoziume, kuriame dalyvavo apie pusė šimto kalvių iš įvairių pasaulio šalių buvo išaugintas Meilės medis, tarpsiantis prie kurio nors miesto tiltų, ir ant jo įsimylėjėliai galės kabinti spynas - ištikimybės simbolį, o raktus, kaip pratę, mesti į upę.

"Mes norėjome palaikyti idėją saugoti Klaipėdos tiltus, kad miestiečiai ant jų nekabintų spynų, ir, susibūrę su kolegomis, sukūrėme bendrą kūrinėlį, skirtą jaunavedžių svajonėms įkūnyti, ir dar mūsų simpoziumo metu ant jo atsirado gal dešimt spynų", - sakė Lietuvos kalvių sąjungos pirmininkas Linas Leščiauskas. Taigi "medis" tapo populiarus vos gimęs. Kol kas jis dar yra Lino dirbtuvėse, kur įgaus galutinį estetinį vaizdą, ir po to bus padovanotas miestui.

Kai projektas buvo pristatytas Klaipėdos miesto merui Vytautui Grubliauskui, šis padėkojo už šedevrą, atsiradusį tarptautinį mąstą įgavusio renginio metu.

"Tradicija yra puiku, ir kalviai kasmet savo sąskrydžio metu sukuria naują grožybę, netikėtą kūrinį, kuris lieka Klaipėdai ir išties turi išliekamąją vertę. Šiais metais pasirinkta tema, manau, yra labai aktuali, simboliška iš jautri. Labai smagu tai, kad pavyko suderinti nelengvai suderinamus dalykus - išspręsti miesto rūpestį dėl ant tiltų kabinamų spynų ir sukurti meno kūrinį. Nors tai ir yra graži misija ir sumanymas - kabinti ištikimybės simbolius, kai tai buvo daroma ant tiltų, miestui tai buvo galvos skausmas. Labai tikiuosi, kad Meilės medis taps labai gražiu Klaipėdos akcentu, ir kad metalinės spynos natūraliai įsikomponuos į jį", - sakė meras.

Kalvių simpoziumų metu miestui nukaldinta ne viena dovana - skulptūra "Keturi vėjai", iškilusi prie kruizinių laivų terminalo, vėjarodis, vietą radęs kalvystės muziejuje ir skulptūra, skirta Žemaitijos krikšto 600 metų jubiliejui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder