Vyras policijai pranešė apie išvežimą į mišką, policija sulaikė įtariamąjį

Kalėdos baigėsi, o „dovanų“ - pilnas miškas

Nors didžiosios metų šventės jau praėjo, naujas jų tendencijas dar galima pamatyti ir šiandien. Šiemet kalėdines eglutes miesto gyventojai puošė ne tik savo namuose, bet ir Girulių miške. Puošmenos, deja, nebuvo skirtos gyvūnams.

Vieni socialiniuose tinkluose piktinosi dėl to, kad tikri kalėdiniai žaisliukai ir blizgios girliandos taip ir liko po švenčių trūnyti miške, kiti teigė, kad viskas šioje situacijoje yra gerai ir nereikia kelti audros stiklinėje.

Žinia apie netikėtai miške rastas papuoštas egles savo socialinio tinklo paskyroje pasidalijo klaipėdietė Justė Navalinskė. Ji piktinosi, kad jau sudužę kalėdiniai žaisliukai ir plastikinės girliandos vis dar nesurinkti, o pati vieta paversta šiukšlynu.

"Apsirinkom kiek pajėgėm, gerai, kad turėjau maistui pirkti maišą įsidėjusi, nes kitaip būtų tekę į kišenes grūsti", - sakė sudužusius žaisliukus ir pamirštas girliandas surinkusi J. Navalinskė.

Valstybinių miškų urėdijos Kretingos regioninio padalinio vadovas Tomas Zaleckis teigia, kad kiekvieno žmogaus nuomonė šiuo klausimu yra subjektyvi: vieniems gražu, kitiems - ne.

"Tačiau vadovaudamiesi Miškų įstatymu mes į tai žiūrime kaip į miško šiukšlinimą", - kalbėjo vadovas.

Nors, anot T. Zaleckio, tokios situacijos urėdijos darbuotojų yra vertinamos žmogiškai, vadovas ragina gyventojus elgtis atsakingai, kaip numato teisės aktai.

"Jeigu miške pamatome tokius papuošimus šventiniu laikotarpiu, tai paliekame juos.

Svarbiausia, kad žmonės paskui viską susirinktų ir nukabintų nuo medžių kalėdines dekoracijas.

Žinoma, reikia suvokti ir tai, kad miškas nėra privati nuosavybė, tad turime juose elgtis taip, kaip nustato teisės aktai. O kalbant konkrečiai apie šią situaciją, tai tokia gyventojų veikla yra nelegali ir negalima", - akcentavo pašnekovas.

Urėdijos darbuotojai, anot T. Zaleckio, radę miške tokius papuoštus medžius, patys nukabina šias dekoracijas, nes tai nėra natūrali miško medžiaga.

"Tačiau tikrai galiu teigti, kad toks gyventojų elgesys nėra tapęs masiniu reiškiniu. Pasitaiko tik pavieniai atvejai", - situaciją komentavo vadovas.

"Mūsų, urėdijos atstovų, pareiga tikrai nėra bausti žmones už tokius dalykus. Pirmiausia stengiamės informuoti gyventojus ir geranoriškai kalbėtis. Tačiau jeigu žmogus vis tiek elgiasi savavališkai ir neieško kompromiso, žinoma, tokiu atveju yra skiriama bauda pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą už miško šiukšlinimą", - apie galimas nuobaudas ir jų skyrimo tvarką pasakojo T. Zaleckis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder