Ką aukoti - makaronus ar konservus?

Ką aukoti - makaronus ar konservus?

Šį penktadienį ir šeštadienį "Maisto bankas" vėl kviečia aukoti maisto produktų sunkiau besiverčiantiesiems. Džiaugiamasi, kad pastaraisiais metais maisto paaukojama vis daugiau, dažnai įvairioms organizacijoms jo pakanka iki kitos akcijos.

"Tradiciškai šią akciją rengiame du kartus per metus - rudenį ir pavasarį", - priminė labdaros ir paramos fondo "Maisto bankas" Klaipėdos padalinio vadovas Raimondas Danupas.

Pasak jo, nors pragyvenimo lygis mūsų šalyje sparčiai nekyla, kasmet geri žmonės paaukoja maisto produktų vis už didesnę sumą.

"Tiesa, nereikėtų pamiršti, kad maisto kainos kyla, bet dėl to produktų krepšelis nemažėja. Tiesa, pačių aukotojų skaičius dėl gyventojų mažėjimo problemų irgi mažėja, bet produktų kasmet surenkame panašius kiekius. Smagu stebėti, kaip žmonės daro stebuklus ir geba dalintis su kitais", - pasidžiaugė R. Danupas.

Jis priminė, kad kiekvienas aukojantysis iš karto gali matyti, kokiai organizacijai atiteks jo nupirkti produktai, nes atskiruose prekybos centruose produktus renka tų organizacijų atstovai.

"Dar tikslesnę informaciją galima rasti "Maisto banko" interneto svetainėje. Ten yra tikslus akcijos žemėlapis. Paspaudus konkretų miestą matyti, kiek parduotuvių ir kokios organizacijos dalyvauja akcijoje", - minėjo R. Danupas.

Jis pabrėžė, kad aukojami maisto produktai turėtų būti ilgesnio galiojimo.

"Dažniausiai žmonės aukoja vadinamuosius bazinius produktus: kruopas, makaronus, aliejų, cukrų. Žinoma, džiaugiamės, jei būna kuo šiuos produktus pagardinti, pavyzdžiui, mėsos konservų", - minėjo "Maisto banko" atstovas.

"Maisto banko" pateikiamoje informacijoje akcentuojama, kad nepasiturintieji labiausiai stokoja baltymų turtingo maisto, todėl šįkart esą dažniau bus prašoma aukoti mėsos, žuvies ar ankštinių konservų.

Teigiama, kad mūsų šalyje skursta kas penktas gyventojas.

"Maisto banko" akcija vyks spalio 25 d. nuo 15 iki 21 val. ir spalio 26 d. nuo 10 iki 20 val.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder