Joninės - su "jomarku"

Joninės - su "jomarku"

Klaipėdoje Joninių šėlsmas šiandien prasidės 20.30 val. Jono kalnelyje, o nuo 11 val. Turgaus gatvėje atsidarys visą dieną šurmuliuosiantis Joninių "jomarkas".

Jame bus ir žolininkų, ir vainikų pynėjų, ir tradicinių amatų meistrų, ir sertifikuotų kulinarinio paveldo produktų gamintojų.

Vakare, šventės metu, vyks Lietuvos nacionalinės televizijos "Duokim garo!" varžytuvių finalo tiesioginė transliacija. Klaipėdiečius ir miesto svečius pasitiks visiems gerai žinomi "Duokim garo!" laidos vedėjai Loreta Sungailienė ir Stanislovas Kavaliauskas bei etnologė, ne vienerius metus Klaipėdoje Jonines švenčianti Gražina Kadžytė. Šventės scenoje pasirodys varžytuvių kovai nusiteikę Žemaitijos, Dzūkijos ir tautinių bendrijų kolektyvai, taip pat svečiai iš Gruzijos - folkloro ansamblis "Dziriani".

Naktį nušvies ne tik laužas, bet ir liepsnojančios šiaudinės raganos, įkūnijančios negandas, taip pat VšĮ "Ugnis ir kaukė" kolektyvo sukurta unikali skulptūra ant vandens "Ugninis paparčio žiedas".

Susirinkusieji ant Jono kalno bus kviečiami pinti ir vėliau plukdyti įvairiaspalvių žolynų vainikus, o jaunos merginos - burtis. Šventės dalyviai galės įsijungti ir į ant kalnelio vyksiančias estafetes, žvejiškus žaidimus, kur patys vikriausi, ištvermingiausi ir drąsiausi bus apdovanoti Joninių šventės prizais.

O norintieji Jonines paminėti prie jūros tai galės padaryti Šventojoje. Nuo 19 val. prasidėsiantys renginiai šiemet čia vyks naujoje vietoje - uosto teritorijoje, netoli upės bei senojo jūros tilto. Žiūrovus čia linksmins Palangos kolektyvų koncertas, bus sveikinami Jonai ir Janinos, įžiebiamas Joninių laužas, pinami ir plukdomi vainikėliai, vyks linksmos paparčio žiedo paieškos bei žaidimai. Apie 21 val. scenoje pasirodys - Rūta Ščiogolevaitė ir Pauliaus Zdanavičiaus gyvo garso grupė su legendinės dainininkės Tinos Turner projektu, žiūrovai išgirs ir lietuviškas R. Ščiogolevaitės dainas. Koncertą vainikuos šventinis fejerverkas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder