Jau turi paviljono viziją

Jau turi paviljono viziją

Spalio pabaigoje visuomenei ketinama pristatyti, kaip keisis Klaipėdos senamiestyje esantis Senasis turgus, kai bus atliktas pagrindinio paviljono kapitalinis remontas.

Nors anksčiau Senojo turgaus vadovybė vylėsi, kad dėl prasidėsiančios pastato rekonstrukcijos neteks visiškai nutraukti paviljono viduje vykdomos prekybos, dabar jau kalbama apie tai, kad kurį laiką gali tekti išsiversti be šviežios mėsos, jos produktų, gėlių bei kitų paviljone esančių gėrybių.

"Planuojame, kad šiuos metus dar užbaigsime senu ritmu, o pastato rekonstrukciją, ko gero, pradėsime nuo Naujųjų. Dar tiksliai nežinome, ar paviljone prekybą teks kuriam laikui nutraukti, ar pavyks ją perkelti į kitą vietą", - pasakojo Senojo turgaus vyr. inspektorė Liliana Leparskaitė.

Pasak jos, numatyta paviljoną rekonstruoti iš esmės. Bus keičiamos ne tik grindys, lubos ar sienos, bet ir visa inžinerinė komunikacija.

"Yra numatyta, kad po rekonstrukcijos tame pačiame paviljone tilps ir žuvys bei jų produktai", - minėjo L. Leparskaitė.

Anksčiau Senojo turgaus direktorius Arvydas Gaudiešius yra minėjęs, jog vėliau ketinama rekonstruoti ir lauko prekyvietę.

Jau yra parengta ir Senojo turgaus kvartalo vizija, kurioje numatyta ne tik dabartinio paviljono rekonstrukcija, bet ir nauja dengta halė (tarp senosios halės ir Šaltkalvių gatvės) bei nauja dengta turgavietė (tarp Šaltkalvių ir Kūlių Vartų gatvės).

Senojo turgaus pagrindinio paviljono kapitalinio remonto viešas pristatymas vyks spalio 28 d. 13 val. Klaipėdos "Kultūros fabriko" (Bangų g. 5A) seminarų salėje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder