Jakuose - nauja mokykla jau kitą rudenį

Jakuose - nauja mokykla jau kitą rudenį

Klaipėdos rajono savivaldybė pasirašė sutartį dėl naujos mokyklos statybos Jakuose. Daugiau nei 2,2 mln. eurų kainuosianti mokykla, planuojama, duris galėtų atverti jau kitų metų rudenį.

Jakų gyventojai mokyklos ir darželio laukia ne vienus metus, todėl, pasak Administracijos direktoriaus Artūro Bogdanovo, tai buvo vienas iš prioritetinių darbų.

„Sutartis su rangovu pasirašyta šią savaitę. Jis darbus planuoja pradėti artimiausiu metu ir yra pasiryžęs projektą įgyvendinti kaip įmanoma greičiau, per mažiau nei metus. Mokyklos-darželio Jakų gyventojai laukė tikrai ilgai, todėl džiaugiamės, kad judame į priekį, ir tikimės, kad ugdymo įstaiga duris atvers jau kitų metų rudenį“, – tikino Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Jakų mokykloje-darželyje bus suformuotos ikimokyklinio ir pradinio ugdymo klasės, galinčios priimti arti šimto vaikų, sporto salė, valgykla, sutvarkyta aplinka, įrengtos vaikų žaidimo, sporto aikštės, automobilių stovėjimo vietos. Iš Valstybės investicijų programos mokyklos statybai jau gauta 380 tūkstančių eurų.

„Iš tiesų džiugu, kad Jakuose gyvenantys vaikai pagaliau galės lankyti naują ir modernią mokyklą. Galime drąsiai sakyti, kad Sendvario seniūnijai dar niekada nebuvo skiriama tiek dėmesio, kiek pastaruoju metu: nauja mokykla Jakuose, Savivaldybės kvietimu steigiasi nauji darželiai, ruošiamasi daugiafunkcio centro statybai, skirtos rekordinės lėšos infrastruktūrai. Tikrai dėmesio augančioms teritorijoms skiriame nemažai“, – teigia meras Bronius Markauskas.

Daugiau nei 2,2 mln. eurų vertės Jakų mokyklos statybos sutartis pasirašyta su UAB „Statmax“. Sutarties trukmė – 22 mėnesiai, tačiau rangovas pasiryžęs ją įgyvendinti greičiau, per 10 mėnesių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder