Įteikti diplomai Klaipėdos universiteto absolventams

Įteikti diplomai Klaipėdos universiteto absolventams

28-oji Klaipėdos universiteto (KU) absolventų laida ypatinga. Pirmą kartą visų fakultetų ir visų studijų pakopų absolventai diplomus atsiėmė kartu, per vieną šventę.

Iškilminga šventė vyko "Švyturio" arenoje, kur, pasak rektoriaus Artūro Razbadausko, šventė tikriausiai vyks ir kitais metais. KU choras atliko studentų himną "Gaudeamus", o vėliau nuotaiką skaidrino "T &K Duo" muzika. Ceremonijai pasiekus diplomų įteikimo dalį, scenoje išsirikiavo fakultetų atstovai. Studentai atsiimti diplomų buvo kviečiami ne žodžiu, o virš fotosienelių kabančiuose ekranuose pasirodant jų vardui ir pavardei.

Absolventus pasveikino KU rektorius A. Razbadauskas, KU tarybos pirmininkas, miesto meras Vytautas Grubliauskas ir KU studentų sąjungos prezidentė Irma Vilutytė. Premijas baigiamaisiais darbais pasižymėjusiems studentams įteikė ir universiteto socialiniai partneriai - po premiją skyrė ROTARY klubai "Klaipėda" ir "Karalienė Luizė", dvi - Klaipėdos pramonininkų asociacija. Taip pat vienam absolventui buvo įteikta Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto (BRIAI) tarybos premija.

Šiemet diplomus gavo 661 absolventas: 295 - Sveikatos mokslų fakulteto, 249 - Socialinių ir humanitarinių mokslų, 99 - Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto ir 20 BRIAI studentų, kurie įgijo bakalauro ir magistro laipsnius. "Džiaugiamės tokia gausa absolventų. Mes norėtume, kad visi liktų Klaipėdoje", - sakė rektorius A. Razbadauskas.

SU PAGYRIMU. Šarūnė Marčišauskaitė gavo socialinės pedagogikos diplomą su pagyrimu. Šalia jos KU rektorius Artūras Razbadauskas (kairėje) ir Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto dekanas Rimantas Balsys.

"Būčiau labai maloniai nudžiugęs, jei 661 studentas savo žinias pritaikytų gimtajame mieste, bet turbūt to nebus", - pridūrė Klaipėdos meras V. Grubliauskas.

20-imčiai studentų buvo įteikti diplomai su pagyrimu. Diplomus su pagyrimu kasmet gauna absolventai, universitetą baigę neturėdami mažesnio pažymio nei 8-netas ir iš baigiamojo darbo gavę dešimtukus. Taip pat magistrantai, studijų metais pasižymėję savo moksliniais darbais, turintys pažymius, ne mažesnius negu 9, ir iš baigiamojo darbo taip pat gavę aukščiausią balą.

Deimantė Rupšlaukienė, prieš pat lipdama į sceną atsiimti diplomo: "Jaudinuosi, sužinojau, kad su pagyrimu baigsiu tik vakar." Ji studijavo Laivybos ir uostų inžinerijos magistrą, tą patį baigė ir bakalaurą. "Visokių dienų buvo - ir lengva, ir sunku, bet įspūdžiai geri", - sakė studentė, kuri toliau nebestudijuos ir eis dirbti pagal specialybę.

Mokslo ir inovacijų prorektorius Darius Daunys skatina studijuoti okeanografiją, kaip tai padarė Deimantė, nes "pagal okeanografijos sritį mes esame jūrinių tyrimų krypties universitetų dušimtuke. Lietuvoje į krypčių dušimtukus patenkama nedažnai."

D. Daunys pasakoja, kad šiais metais universitete ypač daug užsieniečių - kai kuriose doktorantūros srityse daugiau užsieniečių nei lietuvių. Jo teigimu, daugiausia užsieniečių atkeliauja iš Ukrainos, Italijos ir Vokietijos.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder