Istoriniame pastate įsikurs automobiliai

Istoriniame pastate įsikurs automobiliai

Klaipėdos savivaldybės tinklapyje paskelbti gyvenamosios paskirties pastato, esančio Liepų g. 47, Klaipėdoje, keičiant paskirtį į paslaugų, kapitalinio remonto projektas. Architektai – bendrovė „Altitudės“, statytojas – A. Jankevičiaus individuali įmonė.

Teritorija yra Klaipėdos miesto istorinėje dalyje, Naujamiestyje. Liepų g. 47 sklype šiuo metu yra du statiniai – pietvakarių pusėje išlikę Klaipėdos dujų fabriko pastatų pirmos ir antros dujų saugyklų pastatai.

Kaip rašoma projektiniuose pasiūlymuose, esama pastato architektūrinė išraiška nebus keičiama. Sprendiniai numatomi tik pastato interjere.

Pastatas numatomas vieno aukšto. Cokoliniame aukšte projektuojama ekspozicijų erdvė, sanitariniai mazgai.

Pastato centre projektuojamas hidraulinis automobilių keltuvas, besisukantis aplink savo ašį (360 laipsnių). Keltuvo nenaudojant, jo platforma veikia kaip cokolinio aukšto grindys.

Automobilių ekspozicinis stelažas įrengiamas iš surenkamų metalo konstrukcijų. Stelažą sudaro 10 platformų, sujungtų laipteliais. Platformų perdengimai įrengiami iš ažūrinių metalo grotelių. Stelaže numatoma laikyti automobilius.

Remontuojamas pastatas priklauso regioninės reikšmės nekilnojamojo kultūros paveldo objektui – Klaipėdos dujų fabriko pastatų kompleksui, įtrauktam į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

Klaipėdos dujų fabriko pirmos dujų saugyklos pastato vertingosios savybės – aukštis ir aukštingumas – 2 aukštai su paaukštintu cokoliu; tūrinė-erdvinė kompozicija, tūris – aštuonkampio plano, kompaktinio tūrio, stogo forma – aštuonšlaičio su bokšteliu, užsibaigiančiu smaile, tipas.

Kapitalinės sienos – kapitalinių sienų tinklas; langų, durų angos su segmentinėmis sąramomis; fasadų apdaila ir puošyba – sienų įgilintos plokštumos, viršuje puoštos dantytu karnizu; viršutinė pastato dalis puošta karnizu ir frizu; raudonų plytų palangės.

Konstrukcijos – pamatas su raudonų plytų paaukštintu cokoliu; raudonų plytų mūro sienos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder