Išskirtinė instaliacija: kviečia dalelę parsinešti namo

Išskirtinė instaliacija: kviečia dalelę parsinešti namo

Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos kiemelyje jau beveik savaitę veikia interaktyvi instaliacija "Išnykstanti siena". Planuojama, kad dviejų metrų aukščio sieną, užpildytą medinėmis kaladėlėmis ant kurių išgraviruotos citatos, lietuvių, vokiečių bei kitomis Europos kalbomis, bus galima aplankyti iki lapkričio 30 d.

Interaktyvi instaliacija "Išnykstanti siena" buvo sukurta remiantis Marios Yabloninos idėja, gimusia architekto ir inžinieriaus Wernerio Sobeko kūrybinėse dirbtuvėse, kurias inicijavo Goethe's institutas.

"Tai yra bibliotekos ir Vokiečių kultūros instituto "Goethe-Institut Litauen" bendradarbiavimo rezultatas. Norėjome, kad projektas pabuvotų ne tik Vilniuje, bet ir Klaipėdoje. Žinoma pandemija pakoregavo planus ir instaliacija pas mus atvyko šiek tiek vėliau", - sakė Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos Vokiškų leidinių bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Arina Jackutė.

Interaktyvią sienos instaliaciją "Išnykstanti siena" sudaro organinio stiklo tinklelis ir medinis rėmas, į kurį sutalpinama beveik 6 000 medinių kaladėlių su citatomis. Kiekvienas užsukęs į bibliotekos kiemelį turi galimybę išsirinkti sau patinkančią sentenciją ir kaladėlę parsinešti namo.

"Iš pradžių žmonės nedrąsūs buvo, tačiau sužinoję, kad gali pasiimti kaladėlę namo, tapo drąsesni ir jau mūsų instaliacija po truputį nyksta. Kiekvieną dieną vis fiksuojame, kaip mūsų siena tirpsta", - pasakojo A. Jackutė.

Norintieji aplankyti instaliaciją yra kviečiami laikytis visų saugumo reikalavimų, tad šalia "Išnykstančios sienos" yra padėta rankų dezinfekcinio skysčio ir nurodyta, jog prie sienelės būtų einama po vieną.

Bibliotekininkė džiaugėsi, jog Klaipėda tapo vienu iš Europos miestų, kuriame ši instaliacija pabuvos.

"Citatų rinkinius savo miestų centrinėse aikštėse ar kitose viešose erdvėse pristatys net dešimt Europos šalių: Belgija, Vokietija, Nyderlandai, Lenkija, Lietuva, Ispanija, Italija, Didžioji Britanija/Šiaurės Airija, Graikija ir Kipras. Tad mums labai smagu, jog ne tik Lietuva, bet ir Klaipėda tapo to dalimi", - džiaugėsi A. Jackutė.

Planuojama, jog interaktyvios instaliacijos "Išnykstanti siena" lankymas bibliotekos kiemelyje bus pratęstas iki lapkričio 30 d.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder