Išrinkta gražiausia Klaipėdos vitrina

Išrinkta gražiausia Klaipėdos vitrina

Kol Lietuvoje netyla jau tradicija tapusios diskusijos apie tai, kurio miesto eglė gražiausia, Klaipėdoje daugelis dairosi į ypatingą šventinę nuotaiką uostamiestyje kuriančias ir originaliausias puošmenas ant pastatų fasadų ir vitrinų. Jas ketvirtadienį įvertino ir komisija.

Tradicinį, jau 27-ąjį, kalėdinių vitrinų ir pastatų puošybos konkursą "Mūsų švytinčios Kalėdos" uostamiestyje organizuoja vienintelis tikrai klaipėdietiškas dienraštis "Vakarų ekspresas" ir Klaipėdos miesto savivaldybė. Konkurso tikslas - skatinti verslininkus ir įmones gražiausias žiemos šventes pasitikti kuo išradingiau, puošniau, patiems kurti kalėdinę nuotaiką ir atmosferą mieste.

Regis, šiais metais tai išties pavyko. Komisija pripažino, kad įvairios parduotuvės, kavinės, įstaigos plušėjo iš peties mėgindamos pranokti viena kitą. Likus vos porai savaičių iki didžiųjų metų švenčių dalis jų jau dvelkė Kalėdų dvasia.

Gražiausiai papuoštas parduotuvių, kavinių, įstaigų vitrinas ir langus, namų fasadus konkursui iki gruodžio 18 galėjo siūlyti tiek patys verslininkai, tiek miestiečiai. Šiais metais iš viso konkurse buvo vertinti keliasdešimt papuošimų. Nors komisija juos jau apžiūrėjo, iki sausio 6-osios socialiniame tinkle "Facebook" jas vis dar gali įvertinti patys "Vakarų ekspreso" skaitytojai.

Šiais metais, kalbėjo komisija, stebina spalvingumas, išradingumas, o ypatingų pagyrų sulaukė Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka.

"Džiugina viešasis sektorius. Štai esame prie bibliotekos ir matome, su kokia meilė tai padaryta", - kalbėjo Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto profesorius Vakaris Bernotas.

Žingsniuodami Klaipėdos gatvėmis, komisijos nariai dalijosi mintimis esą jau matyti, kad uostamiestis kone švyti.

"Klaipėdos gatvės ir pastatai papuoštos, viešosiose erdvėse matyti, kad papuošimai tampa vis gražesni. Matosi, kad įstaigos, verslas konkuruoja šioje srityje, mėgina atkreipti į save dėmesį. Tačiau šiais metais labiausiai nustebino viešoji biblioteka", - kalbėjo vienas komisijos narių, Lietuvos dailininkų sąjungos atstovas Sima Žaltauskas.

Papuošimai, kurie pasakoja Klaipėdos krašto istoriją - taip galima apibūdinti bibliotekos vitrinos puošmenas. Juose įamžinti Klaipėdoje stovintys pastatai ir klaipėdiečiai.

"Tai netikėta, nauja, mes manome, kad šie papuošimai verti išskirtinės pagarbos", - pripažino komisija.

Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji bibliotekos vitrina buvo pripažinta pati gražiausia ir jai skirta pirmoji vieta.

Antroji konkurso vieta atiteko "Radisson Blu" viešbučiui už originalumą. Šuoliuodama per sniegynus į praeivius žvelgia lapė - tokia viešbučio dekoracija šiais metais džiugina miestiečius. "Subtilu, stilinga ir žavi", - įžvalgomis dalijosi komisijos nariai.

Žingsniuodama uostamiesčio gatvėmis, komisija atkreipė dėmesį į Kulių vartų gatvėje 5 itin gausiai išpuoštą studiją "Kūrėjo kampelis". "Matyti, kad buvo išties padirbėta", - puošmenas įvertino komisijos nariai. Čia langai ir įėjimas buvo padabintas Eglišakiais, papuoštais skoningais kalėdiniais žaisliukais ir šventinėmis girliandomis. Už išskirtinumą ir papuošimų gausybę "Kūrėjo kampeliui" skirta 3-oji konkurso vieta.

Specialiuoju Klaipėdos miesto savivaldybės prizu buvo apdovanota ir nekilnojamojo turto bendrovė "Vakarų renta". "Čia galima drąsiai teigti, kad koncepcija buvo išpildyta. Štai vitrinoje matyti kalėdiškai papuošti raktai, namai, o tai siejasi tiek su Kalėdomis, tiek su nekilnojamojo turto sritimi", - kalbėjo komisija.

Už meniškumą, skleidžiamą ypatingą Kalėdinę nuotaiką ir žavesį specialieji prizai buvo skirti grožio studijos "Aidos studija" ir "Nailbar'as" vitrinai "Žiemos sapnas". Komisijos nuomone, vitrinoje kalėdiškai papuoštos sapnų gaudyklės itin dera prie pastato architektūros.

Taikos prospekte esantis grožio ir SPA centras "Arida" komisijos narius sužavėjo estetika ir minimalizmas, matomas mažose kalėdinėse angelų ir vaikų dekoracijose. Įmonei taip pat skirtas specialusis Savivaldybės prizas.

"Vis dėlto, šiek tiek liūdina tai, kad toliau nuo centro esančios įstaigos ir įmonės vengė dalyvauti konkurse. Juk miestas didelis, puoštis turėtų kiekvienas. Be to, pastebime, kad dalis įstaigų puošiasi taip pat, kaip ir kiekvienais metais. Regis, dingsta originalumas, pastangos. Be to, kur kas liūdnesnė padėtis tose vietose, kurios yra išnuomotos. Matome, kad ten, kur dirba patys savininkai, pastatai yra puošnesni. Tikimės, kad ateityje atsiras vis daugiau įmonių ir įstaigų, kurios prisidės prie Kalėdinės Klaipėdos dvasios", - reziumavo komisijos nariai.

"Vakarų ekspreso" informacija

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder