Išlaidumu Kalėdoms pagarsėjusi Klaipėda pranešė apie netikėtą pasirinkimą

Išlaidumu Kalėdoms pagarsėjusi Klaipėda pranešė apie netikėtą pasirinkimą

Stebuklai Klaipėdoje: prieš rinkimus miesto puošimas didžiosioms metų šventėms atpigo kone perpus. Pernai miestas puošybai skyrė 300 tūkst. eurų, šiemet žada, kad užteks 160 tūkstančių. Dėl brangios eglės nuomos pernai pylos sulaukusi valdžia, šiemet nusprendė vieną eglę pakeisti šimtu eglučių vazonuose.

37 tūkstančiai 510 eurų – tiek pernai klaipėdiečiai sumokėjo už dirbtiinės eglės nuomą mėnesiui.

„Vieniems tai buvo nesusipratimas, kitiems tai buvo aiškus supratimas. Ar eglė, kuri puošė praėjusiais metais Atgimimo aikštę, buvo verta tų pinigų, kurie buvo sumokėti už jos nuomą, diskusija buvo karšta“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Kaip prieš didžiąsias metų šventes papuošti Atgimimo aikštę ir kokia eglė čia turėtų stovėti, Klaipėdos savivaldybė buvo sulaukusi 3 pasiūlymų, tačiau valdininkų nė vienas neįtikino.

Todėl nuspręsta, kad šiemet Atgimimo aikštė bus kitokia ir čia bus atvežta 100 eglių, o jas puoš vaikai.

Norą dalyvauti puošiant eglutes jau pareiškė keli šimtai mažųjų klaipėdiečių.

„Mes didelių lūkesčių neturim, noras yra toks, kad dekoracijos būtų arba sukurtos pačių vaikų,arba mokinių, arba nupirktos, bet tokios, kad išsilaikytų iki sausio 6 d., norime, kad aikštė švytėtų“, – pasakojo Klaipėdos pedagogų švietimo ir kultūros centro metodininkė Jovita Norvilienė.

Valdžia prieš artėjančius rinkimus skaičiuoja, kad Atgimimo aikštei puošti ir eglutėms išleis apie 8 tūkstančius eurų.

O štai privačiose prekybvietėse Kalėdų eglučių prekyba jau prasidėjo. Čia eglučių kainos svyruoja nuo 10 iki 50 eurų, priklausomai nuo dydžio. Populiariausios žaliaskarės – parduodamos su vazonais.

„Eglutė vazone turi būti auginama 3-4 metus tam, kad būtų suformuota šaknų sistema, kad jos atsilaikytų kambaryje ir galėtumėm sodinti. Jeigu iš grunto išimtos, jos apkapojamos, įspraudžiamos į vazoną, dėl to tos eglės žūsta kambaryje nors ir yra vazone“, – aiškino Sodo centro direktorė Živilė Kristutienė.

Po didžiųjų metų švenčių aikštę puošusias egles planuojama atiduoti ugdymo įstaigoms. Šios žaliaskares galės pasisodinti savo kiemuose.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder