Iškilmingai paminėtas Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų 100-metis

Iškilmingai paminėtas Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų 100-metis

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai antradienio vakarą Klaipėdos dramos teatre iškilmingai paminėjo savo veiklos 100-metį. Renginyje netrūko ir sveikinimo žodžių, ir apdovanojimų.

Sveikinimo kalba renginį pradėjęs Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Vladas Pleskovas priminė rūmų istoriją ir pasidžiaugė dabarties rezultatais.

Sveikinimo kalbos

"Tradicijos yra mūsų patikimumas, patirtis, veržlumas, darbo rezultatų siekimas. Nuolat siekiame, kad mūsų darbas būtų naudingas kuriantiems savo verslą, jį plėtojantiems, ieškantiems naujų augimo galimybių. Suprasdami, kad gyvename ir dirbame nuolatinių pokyčių aplinkoje, turime veikti kartu", - sakė V. Pleskovas.

Renginyje sveikinimo žodį tarė ir atminimo dovanas renginio šeimininkams įteikė seimo pirmininko pavaduotoja Irena Šiaulienė. Specialiai iš Romos į uostamiestį atvyko rūmų atkūrimo iniciatorius, buvęs verslininkas Mindaugas Černiauskas, dabar save prisistatantis broliu Eliju. Jis ragino verslą tarnauti žmonėms ir savo šaliai.

"Tam atidaviau dalį širdies ir gyvenimo, ir netikėjau, kad po tiek laiko stovėsiu prieš jus kaip kunigas. Dievas man davė galimybę pažinti du pasaulius - materialinį ir dvasinį. Turiu didžiulę pagarbą verslo žmonėms. Verslo žmogus sudaro valstybės stuburą. Valstybė laikosi iš mokesčių, sukurtų darbo vietų. Koks bus verslas, tokia bus ir valstybė. Verslas turi labai atsakingą funkciją.

Buvimas verslininku - nemigo naktys, nuolatinis stresas, įtampa. Rezultatai tik po to ateina. Kiekvieno žmogaus misija yra tarnauti. Verslo misija - tarnauti žmonėms, šaliai. Pajamos, gerbūvis žmogų ir jo šeimą daro laimingais", - sakė brolis Elijas.

Įteikė apdovanojimus

Po sveikinimo žodžių renginys priartėjo prie svarbiausios dalies - apdovanojimų. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų padėkos ženklai atsidūrė penkių naujų savininkų rankose.

Pirmasis buvo įteiktas akcinei bendrovei "Klaipėdos baldai", kaip seniausiam rūmų nariui, vienam iš rūmų steigėjų. Apdovanojimą atsiėmė bendrovės generalinis direktorius Gintautas Vitkevičius.

Padėkos sulaukė viena iš rūmų steigėjų UAB "Etna" ir UAB "Aidila" direktorius Algimantas Bružas, už ilgametę bendrystę rūmuose ir savo verslo plėtojimą.

Padėkos buvo įteiktos ir politikams. Seimo vicepirmininkė Irena Šiaulienė apdovanojimą atsiėmė už rūmų, kaip verslo savivaldos organizacijos vaidmens Lietuvoje stiprinimą.

O štai Seimo nariui Simonui Gentvilui apdovanojimas buvo įteiktas už nuolatinį dialogą sprendžiant verslui iškylančias problemas, gerinant verslo aplinką.

Šventėje dalyvavo ir kitų keturių Prekybos pramonės ir amatų rūmų prezidentai iš Šiaulių, Kauno, Vilniaus ir Panevėžio. Jie padėjo įteikti kitus svarbius apdovanojimus - II-ojo laipsnio "Darbo žvaigždes".

Pirmoji atiteko UAB "Transkona" generaliniam direktoriui Pauliui Pleskovui, už ilgametę bendrystę rūmuose, inovacijų diegimą automobilių techninio aptarnavimo srityje.

Padėkos sulaukė ir Martinas Gusiatinas, už investicijas ir investicinius projektus Klaipėdoje. Pasinaudodamas proga jis ragino verslininkus investuoti į "Memelio miesto" teritoriją, kurią ateityje tikimasi paversti turistų traukos centru.

Trečioji "Darbo žvaigždė" buvo įteikta UAB "Vakarų medienos grupės" valdybos pirmininkui Sigitui Paulauskui.

Renginio puošmena tapo UAB "Silberauto" direktoriaus Rimanto Stankevičiaus dovana Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų direktoriui Viktorui Kroliui, kuris minėjo darbo rūmuose 25-erių metų jubiliejų.

"Tai be galo teisingas žmogus, tiesus, sąžiningas. <...> Šiandien sukanka lygiai 25 metai, kai jis dirba Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmuose. Jis amžinas variklis - sukasi ir sukasi, energijos galėtų pavydėti kelis kartus jaunesni žmonės", - sakė R. Stankevičius, padovanojęs kolegai automatinį laikrodį.

Renginio metu dainomis ir šokiais nuobodžiauti neleido ir gerą nuotaiką palaikė šalį garsinantis valstybinis ansamblis "Lietuva".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder