Išgelbėjo skęstančią moterį

Išgelbėjo skęstančią moterį

Išgirdę pagalbos šauksmą, Paulius Jurkus ir Martynas Monikas nedvejodami skubėjo padėti į Danės upę pirmadienio vakarą įkritusiai ir skęstančai moteriai. Vaikinai tikina, jog išgirdus pagalbos šauksmą dvejoti nebuvo laiko, tačiau šio įvykio nesureikšmina.

Spalio 12 d. apie 20.35 val. bendruoju skubios pagalbos telefonu buvo gautas pranešimas, jog Žvejų g., Klaipėdoje, į Danės upę įkrito vyresnio amžiaus moteris. Ją iš upės ištraukė netoliese gyvenantys jaunuoliai.

Pirmadienio vakarą lauke smarkiai lijo, tad šalia Danės upės gyvenantys jaunuoliai, pro langą pamatę, jog kažkas upėje plūduriuoja, iš pradžių tikino nesupratę, jog tai žmogus.

"Kai pamatėme, kad kažkas yra vandenyje, pagalvojome, jog tai šiukšlės, nes buvo sunku ką nors įžiūrėti, lauke pylė kaip iš kibiro. Moters striukės spalva buvo kreminė, lyg odos spalvos, tad atkreipė dėmesį", - pasakojo moterį išgelbėjęs M. Monikas.

Išgirdę pagalbos šauksmą, jaunuoliai tą pačią akimirką išbėgo į lauką su tuo, ką buvo apsirengę, nebuvo laiko net apsivilkti striukių.

"Kartu su mumis buvo Agnė Rakauskaitė, kuri paskambino bendruoju skubios pagalbos telefonu 112, o mes su Martynu nubėgome padėti. Aš krantines neblogai pažįstu, nes daug laiko esu pradirbęs žvejybos srityje, tad žinojau, kurioje tiksliai vietoje yra pakabintas gelbėjimosi ratas", - pasakojo P. Jurkus.

Vaikinai tikino, jog kiekviena akimirka tą vakarą buvo be galo svarbi, nes moteris vos laikėsi vandens paviršiuje.

UPĖ. Šioje vietoje pirmadienio vakarą skendo moteris. Asmeninio archyvo nuotr.

"Paėmiau gelbėjimo ratą, vieną kartą mečiau, tačiau per arti. Antrą kartą jau numečiau prie pat moters, ji įsikibo, tačiau matėsi, kad vos laikosi, netenka jėgų ir sąmonės. Kol atitempėme iki kranto, ji beveik prarado sąmonę. Ištraukėme, pavertėme ant šono, tada po truputį ji atsigavo", - sakė P. Jurkus.

Jaunuoliai pasakojo, jog šalia Danės jokių kitų žmonių nebuvo, tad moteriai pasisekė, jog vaikinai laiku pamatė ir sureagavo į išgirstą pagalbos šauksmą.

"Kai išgirdome, kad žmogus šaukiasi pagalbos, mums nekilo jokių klausimų, vienintelė mintis buvo, kaip kuo greičiau nubėgti ir išgelbėti. Būti abejingam žmogaus gyvybei ir nepadėti, negelbėti, tai turėtum būti ne žmogus. Padarėme tą, ką turėjome padaryti, tą, ką padarytų kiekvienas", - tikino M. Monikas.

Pasak P. Jurkaus, anksčiau jiems gelbėti žmonių gyvybių neteko, o moteris su jaunuoliais, išgelbėjusiais jai gyvybę, nesusisiekė.

"Ne tame esmė, mums nereikia nei padėkų, nieko, bet būtų įdomu sužinoti, ar viskas gerai ir kaip ji laikosi", - sakė P. Jurkus.

"Aš tiesiog toks žmogus esu, ramiau miegu, kai žinau, kad padariau viską, ką galėjau padaryti, o ne žiūrėjau, kaip kažkas vyksta, ir nieko nedariau", - tikino M. Monikas.

Kaip ir kodėl moteris įkrito į Danės upę, kol kas neaišku, įvykio aplinkybes tikslina policijos pareigūnai.

Vaikinai sutartinai tikino, jog nuo išgelbėtos moters sklido alkoholio kvapas, tad galimai moteris buvo neblaivi.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder