Iš Vilniaus į Klaipėdą atbėgo per 28 valandas

Iš Vilniaus į Klaipėdą atbėgo per 28 valandas

Sekmadienį per pietus Šiauriniame rage prie skulptūros „Bučinys“ rinkosi 350 kilometrų įveikę 42 bėgikai mėgėjai.

Jie bėgo iš Vilniaus į Klaipėdą dėl smagumo - sumanę perbėgti Lietuvą. Starto mokesčio nebuvo. Nusižiūrėjus į amerikiečius, toks bėgimas organizuotas pirmą kartą. Kai kurie bėgikai juokavo, kad į uostamiestį bėgo norėdami pabučiuoti mergaitę, stovinčią krantinėje ir laukiančią bučinio.

Bėgo 7 komandos po 6 žmones. Ne vienam dalyviui didžiausias iššūkis buvo miegas. Klaipėdoje juos sutiko uostamiesčio valdžios atstovai. Pirmą vietą užėmusiai komandai „Neck Trail Runners“ įteikta Klaipėdos vėliava. Ją gavo ir vienintelė šiame pašėlusiame bėgime dalyvavusi klaipėdiečių komanda, užėmusi garbingą šeštą vietą.

„Įspūdžiai labai stiprūs, reikėjo daug valios pastangų. Bėgant Panemune labai graži gamta, oras lepino, vėjas baisus nebuvo. Nesupratau, į ką veliuosi, kai mane pakvietė. Kai pradėjome bėgti naktimis, įsitikinau, kad tai kažkas labai rimta.

Penktadienį 19 val. nuo Katedros aikštės pradėjome bėgti ir tai darėme nesustodami. Planavome atbėgti sekmadienį paryčiais, 7-8 val. Iš pradžių komandos nariai keitėsi kas 5 km. Juos nubėgęs ateini iki kemperio (kiekviena komanda turėjo savo kemperį. – Aut. past.), kitas komandos narys jau būna pasirengęs. Vėliau keitėmės kas 10 km, nes reikėjo šiek tiek pamiegoti. Prieš pat Klaipėdą pūtė stiprus priešpriešinis vėjas, tad vėl keitėmės kas 5 km. Kiekvienas iš komandos narių nubėgo apie 60 km.

Kadangi tai, pasirodo, buvo varžybos, žmonės lenktyniavo ir, netgi nubėgę 200 ir 300 kilometrų, jie vis dar bėgo taip, kaip bėgama per varžybas. Kiekvienas bėgantysis turėjo GPS sekiklį, tad visi matė, kurioje vietoje yra kuri komanda, todėl atsirado varžybų azartas “, - pasakojo vilnietis fotografas Jurijus Azanovas iš komandos „Runglorious Bastards“, kuri turėjo net dvi bėgikų į Klaipėdą komandas. Jo komanda į uostamiestį atbėgo ketvirta, o kita buvo antra.

„Mes dažnai bėgiojame po vieną, kas parke, kas kelyje, dalyvaujame varžybose ir niekada nebėgame kartu. Klube nusprendėme, kad bėgsime kur nors toli, gal per Lietuvą. Tai tada kodėl ne į Klaipėdą? Paskelbėme žinią, gal kas nori prisijungti. Ir atsirado tokių drąsių žmonių, kurie nutarė bėgti kartu su manim. Tikrai netikėjau, kad komandos pradės labai greitai lenktyniauti. Buvo labai įdomu. Vieni išsiveržė į priekį, paskui atsiliko, buvusieji trečioje vietoje visai netoli Klaipėdos aplenkė buvusius antroje vietoje. Manau, kad visi dalyviai labai džiaugiasi įveikę šitą iššūkį“, - kalbėjo Vaidotas Baužys, bėgikų bendruomenės subūrėjas.

„Tai, kad atbėgome pirmi, greičiausiai padėjo konkurentai. Matėme, kaip žmonės stengiasi, nenorėjome ir mes atsilikti. Kai pagavome tą tokį cinkelį, pradėjome ir patys greičiau bėgti. Mes finišavome šeštadienį 23.23 val. Bėgome iš viso 28 valandas ir 23 minutes“, - pasakojo nugalėtojų komandos „Neck Trail Runners“ atstovas Jonas Narkeliūnas. Jis neslėpė, kad jo komanda treniruojasi bėgdama kalnuose.

Paklaustas, kas buvo sunkiausia, vaikinas atsakė: „Ilgos atkarpos, kur buvo intensyvus eismas. Kelkraščiai ne visur buvo, kai pro šalį važiavo „fūros“, buvo šiek tiek baugu.“

Septyni klaipėdiečiai išsinuomojo kemperį, nuvažiavo į Vilnių, kad parbėgtų į Klaipėdą. „Pamanėme, reikia prasibėgti. Manau, mes kiekvienas pagerinome savo asmeninius rekordus. Tai nebuvo lengvas bėgimas, ypač trečias buvo gana sunkus, kai kojos buvo kaip medinės. Bet džiaugiamės, kad tai įveikėme“, - pasakojo klaipėdiečių bėgimo entuziastų atstovas Remigijus Balandis, dirbantis būsto nuomos srityje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder