Iš Slengių - pagalbos šauksmas

Iš Slengių - pagalbos šauksmas

Kone kas savaitę nelaimingus incidentus važiuojamojoje kelio dalyje fiksuojantys Slengių (Klaipėdos rajono) gyventojai neapsikentė - šeštadienį ruošiamasi išeiti į gatves ir taip atkreipti politikų, valdininkų ir institucijų dėmesį. Tačiau paaiškėjo, kad išspręsti problemas Slengiuose paprasta nebus.

Tragiškas įvykis užfiksuotas kiek daugiau nei prieš savaitę. Tąkart policija pranešė, kad Smeltaitės ir Bertuliškės gatvių sankryžoje automobilis mirtinai partrenkė paspirtuku važiavusį 14-metį.

Po savaitės Ežero gatvėje susidūrė automobiliai. Pasak vietos gyventojų, avarijos metu nukentėjo nepilnametė. O kad Smeltaitės ir Bertuliškės gatvių sankryžoje nesaugu, anksčiau buvo informuotas ir "Vakarų ekspresas", mat neseniai šioje vietoje nukentėjo ir dviratininkas.

Pasak vietos gyventojų, Slengiuose eismo problemos tęsiasi kone dešimtmetį. Ne kartą buvo atkreiptas dėmesys į nesaugias autobusų stoteles, šaligatvių nebuvimą ir pan.

"Problema, kad įvykiai seka vienas po kito. Po berniuko žuvimo Smeltaitės gatvėje įvyko dar viena avarija, šoko ištiktas buvo vyras. Trečioji avarija - sekmadienį, apie kurią policija informacijos nepateikė", - sakė viena iš eisenos organizatorių Ineta Bachmetjeva.

2019 metais buvo sušauktas išvažiuojamasis posėdis, kuriame buvo pritarta, kad pievoje esanti autobusų stotelė yra nesaugi. Praėjo metai, tačiau iki šiol šioje vietoje veiksmų imtasi nebuvo.

Pasak Klaipėdos rajono mero Broniaus Markausko, ketinančio šeštadienį dalyvauti gyventojų organizuojamoje eisenoje, klausimas dėl problemos sprendimo veikiausiai būtų pasistūmėjęs į priekį, jeigu konkretūs Slengių gyvenvietės keliai priklausytų Savivaldybei. Kadangi šiuo metu dalis jų priklauso Automobilių kelių direkcijai, planai stringa.

"Sutarėme, kad su Automobilių kelių direkcija padarysime konferencinį ryšį. Jiems ši žinia ne naujiena, nes apie tai kalbame nuolatos. Didžiulė bėda, nes infrastruktūra nespėja paskui augančias gyvenvietes. Tai regioninis kelias ir mes galime tik prašyti tarpininkauti. Su Automobilių kelių direkcija nėra paprasta - susidėliojami prioritetai visoje Lietuvoje", - sakė B. Markauskas.

Meras pridėjo, kad Klaipėdos rajono savivaldybė siūlėsi perimti kelių priežiūrą gyvenvietėse, bet kol kas susitarimas nepasiektas.

"Kai ministras buvo atvykęs, pasiūlėme, kad mes, Savivaldybė, norėtume ir sutiktume perimti regioninius kelius, besitęsiančius per gyvenvietes. Jau dabar turime 7 sutartis su Automobilių kelių direkcija, prisidedame iš savo biudžeto prie regioninių kelių tvarkymo", - teigė B. Markauskas.

Slengiuose akcija "Netylėkim, mums svarbus mūsų ir mūsų vaikų saugumas!" vyks spalio 3 d. 14 val. Eisena prasidės nuo aikštelės Ežero g. 43 ir tęsis iki Smeltaitės ir Bertuliškės g. sankryžos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder